Két előbemutatóval is készül a Madách a Színházak Éjszakáján

A Madách Színház idén is számos érdekes programmal várja a közönséget a Színházak Éjszakáján – többek közt két előbemutatót is tartanak.

madach elobemutatok

 

Aki ellátogat szeptember 19-én a körúti színházba, Szenete Vajk vezetésével részt vehet egy izgalmas Ki mit tud a Madách Színházról? vetélkedőn, kedvenc musicalje főszereplője lehet egymás után készíthet képeket magáról vagy akár barátairól és barátaidról a Mamma Mia!, Mary Poppins, Fantom, József vagy a Tanulmány a nőkről fotófala előtt, végignézheti a Madách Tv mind a 250 adását, amelyekkel beleshet egy-egy produkció kulisszái mögé.  A rendhagyó programok mellett a nézők a színház két új darabjának előbemutatójára is beülhetnek.

 

madach hölgyek urak

 

Hölgyek-Urak - Gramofonslágerek Gallusz Nikolettel

 

„Nem vagyok vad démon, sőt nagyon szelíd vagyok,
csak csípek, harapok csupán.
Nem vagyok vad démon, sőt szelíd vagyok babám,
mint a filmen az oroszlán.”

(Orlay Jenő: Tedd ide tedd oda legény)


Hölgyek-Urak a címe Gallusz Nikolett önálló estjének, amelynek premierje október 10-én lesz a Madách Színház Tolnay Szalonjában, ám a művésznő Színházak Éjszakáján egy rendhagyó előbemutatót tart.

A Hölgyek-Urak címet viselő est, amelyet Hencz György rendezett,  a 20-as, 30-as évek különleges, megkapó zenei világának inspirációjából született és a korszak izgalmas felszabadult atmoszféráját megidéző időutazásra invitál.
Gallusz Nikolett útitársául olyan kiváló szerzők szegődnek, mint például Seress Rezső, Ábrahám Pál, Békeffy István, Szenes Iván vagy Fényes Szabolcs.

 

Aki ott lesz a Színházak Éjszakáján a Madách Színházban, Gallusz Nikolett személyes hangvételű koncertjén, igazi nosztalgiautazáson vehet részt: gramofonslágerekkel, csupa érzelemgazdag, édes-kedves dallal – örökzöld témákkal.

Az esten közreműködik: Kiss Ernő Zsolt, valamint a Madách Színház zenekara:
Kéménczy Antal, Lajos Péter, Keller Tamás, Kerekes Tibor, Veér Csongor, Bartek Zsolt. Az előadás zenei vezetője Kéménczy Antal, a koreográfia Gáspár László, Kasznai Dóra és  Kárász Eszter munkája, a jelmezeket Weigand Lívia tervezte, az animációért Kiss Jenő felel.

 madach bepasiztunk

 

Bepasiztunk - Válás rock and roll Détár Enikővel, Ladinek Judittal és Koós Rékával

 

„Gyönyörűek, érettek, magabiztosak, mindent tudnak a szerelemről.
Vagy mégsem?
Ki az a férfi ott a nézőtéren? Vagy nem is egy? Talán három?”

 

Napra pontosan két hónappal a bemutató előtt, szintén a Színházak Éjszakáján láthatja először a közönség Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit új közös produkcióját, Bepasiztunk – válás rock and roll címmel. A három színésznő mellett színpadra lép az est rendezője, Molnár László is. Az alkotók bátran felvállalt őrült érzelmek, baklövések, mulatságosan kínos szituációk megidézését ígérik,  dalokkal, pazar hangokkal, élő zenekarral, és a ma már megtéveszthetetlen, három gyönyörű nővel. „Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre… „

 

A darabot Topolcsányi Laura írta, a dalszövegeket Galambos Attila jegyzi. Az est zenei vezetője Erős Csaba, a hangszerelés Turcsány András, a mozgás Ladinek Judit munkája. A látványért Szűcsborus János, a vetítésért Kiss Jenő felel. A rendező asszisztense Dzsurdzsa Kenéz. Közreműködik a Madách Színház zenekara.

 

Forrás: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása