Konferenciát rendez a művészeti nevelésről az MMA

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata szeptember 25-én és 26-án a Pesti Vigadóban kétnapos konferenciát rendez a művészeti nevelésről.

A szakmai program elsődleges célja annak bemutatása, hogy a csecsemőkortól az érettségiig milyen módon járul hozzá a művészeti nevelés (művészet által történő nevelés) a teljes emberré váláshoz.

 

mma

 

Az összesen 25 – élő produkcióval, illetve kivetítéssel teljessé tett – előadás élményszerűen, a jó gyakorlatokat középpontba helyezve kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar közoktatásban a közeljövőben olyan struktúraváltás történjen, melynek köszönhetően az értékes művészetekkel való rendszeres találkozás és a művészi önkifejezés minden gyerek és fiatal (és így minden felnőtt) életének természetes részévé válhat.

 

A 2015. szeptember 25-én és 26-án elhangzó előadások elsősorban a zenében, a népzenében, néptáncban és a képzőművészetben rejlő nevelési lehetőségeket járják körül, de lesznek előadások a drámajáték, az építő-, a film- és a fotóművészet területéről is. Szó esik a művészeti nevelés idegélettani és pszichológiai hátteréről, és több előadás témája lesz a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok művészeti nevelése. A konferenciát diákok alkotásaiból összeállított képzőművészeti és fotókiállítás is kiegészíti.

 

 

süti beállítások módosítása