Már folynak a Szerelmi bájital próbái a milánói repülőtéren

Az utasok legnagyobb meglepetésére a napokban megkezdődtek a Szerelmi bájital próbái a milánói repülőtéren. Donizetti operáját a Scala társulata adja elő a szokatlan helyszínen, a csütörtöki előadást élőben közvetítik.

    elisir

 

A zenekar a check-in pultok közelében próbált Fabio Luisi karmester vezetésével, egy éttermet pedig operaszínpaddá alakítottak át. A hírek szerint Észak-Olaszország legnagyobb repülőtere, a Malpensa kifutópályáin is lesznek majd jelenetek.
    

A szokatlan helyszínen tartott előadás ötlete Alexander Pereirának, az operaház intendánsának fejéből pattant ki, aki egy videóban repülőtéri alkalmazottként mutatkozik. Pereira nem először szervez operaelőadást hasonló helyszínen. Néhány éve a zürichi főpályaudvaron állíttatta "színpadra" a Traviatát.


elisir1

    

A mostani előadás az október végéig tartó milánói világkiállítás részeként, Grischa Asagaroff rendezésében valósul meg, a főbb szerepeket Vittorio Grigolo, Eleonora Buratto és Michele Pertusi alakítja. Az élőben közvetített bemutató a Scala, az olasz RAI, a francia-német Arte és a svájci SRG SSR koprodukciója.
    

Pereirának további hasonló tervei is vannak. Mint a La Stampa című napilapnak elmondta, legalább 20 operát forgat a fejében, amelynek előadását kicsit át lehetne szabni. "A Toscát például elő lehetne adni a milánói Dóm tér és a Galleria között. Tosca a római Angyalvár helyett a Scala erkélyéről vethetné le magát" - árulta el egyik tervét a lapnak.

 

 

 

süti beállítások módosítása