Újra Stúdiószínházi Táncfesztivál Egerben

4. alkalommal rendez Stúdiószínházi Táncfesztivált a GGTánc Eger a Gárdonyi Géza Színházban szeptember 23 és 27 között.

Az idei találkozót Frenák Pál társulata nyitja meg: legújabb előadásuk a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról és azok túllépéséről szól - legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok. Fellép még a PR-Evolution Dance Company a Lúdanyó meséi című interaktív mese előadásával, a Miskolci Balett: Férfiak, nők, Fellini. A Tünet Együttes: Közhely című koreográfiájával, ami sodró színpadi mixként a találkozásokról, a rigolyákról, az előítéletekről szól. Az Inversedance: Vackor címmel Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgozza föl. Másik, felnőtteknek szánt előadásuk az After the choice (Verdi miniatures) Zachár Lóránd darabja, amelyben Giuseppe Verdi világhírű művének, az Aida című operának megindító dallamaira a hősnő három arcát külön jeleníti meg. Duda Éva: Egy csókkal kezdődött című előadásának mozgásvilága megidézi a tangó fülledt, intim világát, érzéki humorral ábrázolva a szereplők viszonyait. Rosana Hribar és Gregor Luštek elismert kortárs táncművészek és alkotók, akik rendszeresen kooperálnak a szlovén művészi élet kulcsfiguráival és létrehozóival. Évek óta közösen alkotnak, sajátos és kreatív előadásaikért hazájukban és nemzetközileg is díjazták őket. A fesztivált improvizációs est zárja Grecsó Zoltánnal, a GG Tánc Egerrel az Ethnofil zenekar zenéjére, valamint a Közép-Európa Táncszínház: Ki vagy te, Kortárs tánc? formabontó-táncismereti-előadása.

 

PlakatJo

 

"A programsorozattal évről-évre házhoz szeretnénk vinni az észak-kelet-magyarországi régió táncszerető közönsége számára az  első sorban hazai - táncpaletta aktuális alkotásait" - fogalmazza meg a fesztivál célját Topolánszky Tamás, a GGTánc vezetője.

 

"Szeretnénk a táncot kedvelő közönség igényeit minél szélesebb körben kielégíteni, a táncművészetet egyre inkább ismertté és kedveltté tenni, különös tekintettel ifjúsági közönségünkre. Fontosnak tartom, hogy megismerjék a tánc nyelvét, közösségteremtő erejét, a mozdulatokkal történő kifejezés varázsát. Fesztiválunk ezt hivatott képviselni" - mondja a koreográfus.

 

süti beállítások módosítása