"A vadregényes Pestet idézi" - Csókos asszony Székesfehérváron

Szeptember 26-án mutatják be a Vörösmarty Színházban Zerkovitz Béla operettjét, mások mellett Hirtling István, Törőcsik Franciska és Keller János főszereplésével.

A színészek a darabról:

 

Kató szerepét Törőcsik Franciska alakítja, aki elárulta, hogy a főhős számára teljesen új és felfoghatatlan, hogy egyszercsak nagy rajongás övezi, szokatlan számára a siker, az elismerés, a kíváncsiság.


"Amikor felvettek a Színművészetire, fél évig nem tértem magamhoz, nem tudtam felfogni, hogy ott vagyok. Ehhez tudnám hasonlítani Katóka érzéseit is, azzal a különbséggel, hogy az ő örömét hamar üröm követi, ahogy szokták mondani. Beleszeret egy szélhámosba. De ez a kérdés ennél összetettebb, hiszen talán mindannyian ismerjük azt a típust, akinek mindent megbocsát az ember..." - mesélte szerepéről a színésznő.

 

csokos

 

Keller János Dorozsmai Pista karakteréről úgy nyilatkozott: "Azt hiszem,  kimondja, amit gondol, amit érez. Alapjában véve őszinte ember, de nem minden pillanatban, adott ponton becsapja a szerelmét. Pista egy művészember, aki nagyon szereti a munkáját, mondhatjuk, hogy fanatikus" - tette hozzá és azt is elárulta, hogy kamasz korában szalagos magnóról rongyosra hallgatta a vígszínházas Csókos asszony felvételét, az összes dalt kívülről fújta.
"A pályám során sokat elénekeltem belőlük különböző fellépéseken. Talán a Muzsikus lelkek áll hozzám a legközelebb."

 

csokvoros02

 

Hirtling István Tarpataky Andrást alakítja az előadásban. Véleménye szerint karakterében az szerethető leginkább, hogy felismeri a tehetséget, képes a lemondásra, és megvan benne az a képesség, hogy a rajongás ellenére kontrollálja magát.
"Katónak nem csupán a tehetségét rajongja, hanem a lényét is csodálattal figyeli. De nehéz lenne eldönteni, hogy éppen a szerelem motiválja-e, vagy pedig a gondoskodás vágya, vagy a tudat, hogy a közelében lehessen. Bonyolult karakter, remélem, sikerül a maga bonyolultságát megmutatni" - mesélte Hirtling István.

 

A teátrum ajánlója a produkció elé:

 

1920 körül járunk, egy világháború után megtépett országban, ahol a válság miatt sok a szegény, nehéz megélni, szinte lehetetlen a nyomorból kitörni. Másfelől nagyüzemben megy az élvhajhászás és az élni akarás, a boldogság utáni vágy jelenik meg az operettekben, a zenés játékokban, a kabarékban.

 

Ezt a vadregényes Pestet idézi meg a Csókos asszony története, melyben olyan ismert dalok csendülnek fel, mint: Éjjel az omnibusz tetején; Asszony, asszony, csókos asszony. Az örökzöld slágerek mellett rengeteg tánc, nevetés és egy remek történet várja a publikumot a Vörösmarty Színházban.

 

csokvoros04

 

SZILÁGYI LÁSZLÓ − ZERKOVITZ BÉLA

Csókos asszony

 

Tarpataky András, báró HIRTLING ISTVÁN
Pünkösdi Kató TÖRŐCSIK FRANCISKA
Dorozsmai Pista KELLER JÁNOS
Ibolya Ede TŰZKŐ SÁNDOR
Rica-Maca ZÁVODSZKY NOÉMI
Hunyadi Evermódné, többszörös özvegy VÁRADI ESZTER SÁRA
Kubanek Tóbiás, a hentes KOZÁRY FERENC
Salvator Philippo, főkomornyik JUHÁSZ ILLÉS
Csipcsala ROVÓ TAMÁS
Little Vics GÁL GERGELY
Hadirokkant MATUS GYÖRGY
Gyerek KOZÁRY LENKE


A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ TÁNCTAGOZATA
A NEMES NAGY ÁGNES SZÍNÉSZKÉPZÉS HALLGATÓI
ALBA REGIA SZIMFONIKUS ZENEKAR

 

Díszlettervező BÁTONYI GYÖRGY
Jelmeztervező KÁRPÁTI ENIKŐ
Koreográfus CORTES SEBASTIÁN ÉS BÓBIS LÁSZLÓ
Zenei vezető KÉMÉNCZY ANTAL
Korrepetitor RÉTI ANIKÓ
Súgó WEIL SZILVIA
Ügyelő SZRENKÓ TAMÁS
Rendezőasszisztens NÉMETH MARIANN
Karmester KÉMÉNCZY ANTAL / BALASSA KRISZTIÁN
Rendező HARGITAI IVÁN

 

Forrás: Vörösmarty Színház

 

süti beállítások módosítása