A báb-, tánc-, kabaré- és színház egy helyen, a Bethlenben

A báb-, tánc-, kabaré- és színházi előadások mellett tánccirkusz és improvizációs színház is várja a nézőket a negyedik évadát kezdő budapesti Bethlen Téri Színház 2015/2016-os évadában - mondta Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója az évad programjait ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

    bethlen

 

A műsorterv alapját a színházzal szorosan együttműködő társulatok előadásai adják: több bemutatót tart a Közép-Európa Táncszínház (KET), valamint a Pataky Klári Társulat, a Zadam Társulat, a Gangaray Dance Company Trambulin és az ifjabb Zsuráfszky Zoltán vezette Idéző Kamara Táncszínház is. Bemutatóval jelentkezik az Élőkép Színház és a Stand Up Brigád, emellett folytatódik a nemzetiségi színházi sorozat is.
    

A vasárnapi családi programokon a Marica Produkció bábelőadásait, a Simorág TánCirkusz és a Picaro Társulat produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők. Az ifjúsági sorozatban Egressy G. Tamás Spirita Társulatával a Hamletet és az Antigonét állítja színpadra.

    

Az állandó fesztiválok sorát a negyedik Sissi Őszi Tánchét nyitja novemberben: az Erzsébet nap köré szervezett 7 napos táncfesztiválon hét táncműhely mutatkozik be. A SŐT7 fesztivál idei meghívottjai közt van a Miskolci Balett, a GG Tánc Eger, a budakalászi Duna Táncműhely, a Kecskemét City Balett, a Bihari János Táncegyüttes és a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola is. A fesztivál a házigazda Közép-Európa Táncszínház Click című bemutatójával indul.


 

   

A januári, határon túli színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztiválra a kolozsvári Váróterem Projekt érkezik, májusban pedig a kétévente megrendezendő Nemzetközi Monotánc Fesztivál várja az érdeklődőket. A Föld napja (április 22.) köré épülő Globe Feszten pedig az Erzsébetvárosi Önkormányzattal együttműködve több száz kerületi iskolás vehet részt a környezettudatosságra való neveléssel egybekötött színházi előadásokon.
    

A Bethlen Téri Színház koprodukciós partnerként vesz részt a Nemzeti Táncszínház, a KÁVA Kulturális Műhely és KET újabb tánc/színházi nevelési programjának létrehozásában. Az Igaz történet alapján című, komplex színházi nevelési program a 12-14 éves korosztályt célozza meg.    

 


Zsoter Sandor Eke Angela Szilagyi Balint Goz Istvan Gaspar Anna Valcz Peter Baranyi Gabor beno Szogi csaba

Zsótér Sándor,  Eke Angéla, Szilágyi Bálint, Gőz István, Gáspár Anna, Valcz Péter, Baranyi Gábor Benő, Szögi Csaba

    

A színház ad otthont a Találkozások elnevezésű sorozatnak is, amely a Bethlen Téri Színház és a Manna Egyesület által meghirdetett, fiatal rendezőknek szóló pályázat nyerteseinek ad bemutakozási lehetőséget az elkövetkezendő egy évben - fogalmazott a művészeti vezető. Az idén tavasszal első alkalommal kiírt pályázatot Baranyi Gábor Benő, Valcz Péter és Szilágyi Bálint nyerte.

 

süti beállítások módosítása