Az egérfogó - Agatha Christie-darab Nyíregyházán

A műsortervben eredetileg meghirdetett Szász János-rendezés, a Hedda Gabler helyett Az egérfogó című krimit mutatja be októberben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Schlanger András igazgató a változásról tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Szász János ugyan még augusztusban megkezdte az Ibsen-dráma olvasópróbáit, azonban a retináját ért sérülés miatt a napokban meg kellett műteni, így nem tudja folytatni a munkát a nyíregyházi színházban.

 

nyiregyhaza


A Hedda Gabler bemutatója nem marad el, az előadás próbái az idei évad végén kezdődnek el és ez az előadás lesz a következő színházi évad első premierje - tette hozzá az igazgató.


A dráma helyett a színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabját, Az egérfogó című Agatha Christie-krimit tűzi műsorára a nyíregyházi kőszínház. A társulat így szeretne tisztelegni "a krimi királynője" előtt születésének 125. évfordulója alkalmából. A darabot a londoni West Enden 1952. november 25. óta játsszák megszakítás nélkül.


"Azért döntöttünk e mű mellett, mert nem csupán egy izgalmas krimit, de mély emberi történetet is láthat a néző a színpadon" - fogalmazott Schlanger András. Az egérfogót október 17-én mutatják be a Krúdy Kamarában.


A Móricz Zsigmond Színházban idén tizennégy előadást láthat a közönség, három korábban bemutatott darab pedig repertoáron marad.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása