Az éjszaka csodái a Trafóban! - Lesérült a Tünet táncosa, de lesz előadás

 

Szász Dániel a Tünet Együttes táncosa, Az éjszaka csodái című előadás férfi szereplője a darab újra játszása előtt egy héttel lesérült. A szeptember 22-i Az éjszaka csodái című vizuális, szürreális előadás mégsem marad el, mert Bakó Tamás táncos beugrik Szász Dániel helyére, így a darab szeptember 22-én este nyolctól a Trafóban újra látható.

tunetegyuttes

 

Ha tört, ha szakadt:

 

Szász Dánielnek a hét közepén a jelenlegi információk szerint a térdében elszakadt a keresztszalagja, így a szeptember 22-i Az éjszaka csodái című előadásban nem tud táncolni; helyére Bakó Tamás táncos ugrik be. A sérült táncost a Tünet Együttes tagjai elkísérték a kórházba, ahol egy nem mindennapi programajánlót rögzítettek.

 

 

Ennek függvényében a Tünet Együttes Színházak Éjszakáján való programja is átalakul, és szeptember 19-én a Jurányi Házba érkező karszalagosok Az éjszaka csodái előadás próbájába tekinthetnek be öt órától. Miután Bakó Tamásnak, az új táncosnak mindössze öt napja van a betanulásra, így az elkövetkezendő napokban folyamatosan próbálnak. Tehát a Színházak Éjszakájának programja Bakó Tamás beugrásáról és a megmentett előadás próbájáról szól, ami egy igazán valós színházi pillanat.

 

 

Ajánló az előadás elé:

 

Volt már veled olyan, hogy átvirrasztottál valakivel kettesben egy éjszakát, de nem történt „semmi” köztetek? És reggelre mégis megváltozott bennetek a világ?

A rajzoló lány és a fiú újrateremti ezt az egymást-bámulós, álomszerű fura micsodát.

Az előadást Weöres Sándor címadó verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan, és mint Weöres költészete nagyon gyakran – korhatár nélküli. Az előadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzőművészek festményeivel, grafikáival és animációival.

Samu Bence 2007 óta fejleszti az Animata nevű software-t, amely életre tudja kelteni a színpadon rajzoló lány által létrehozott tárgyakat, figurákat. A kivetített világ és a táncosok egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek ezáltal – a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élő szereplőkkel. Összemosódik a valóság és a képzelet, folyamatosan átírják egymást, aztán

 „Jön a söprőgép tompa morajjal, mögötte a hajnal

fut lobogó szőke hajjal, csörömpöl a reggel, száll a fény...

és az éji tág csodát, ezt a fura micsodát ketten láttuk: te meg én.

 

Tóth Gyula és Mogyoró Pál nevű nézőink személyi igazolványuk felmutatásával ingyen látogathatják az előadást.

 

Előadás időpontok: 2015. szeptember 22. 20.00, október 19. 19.00, november 17. 19.00

Jegyek: http://trafo.jegy.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása