"Több, mint egy nagyszabású musical" - Verebes István Hello, Dolly!-t rendez

Verebes István rendezésében és Détár Enikó főszereplésével október 17-én mutatják be a Hello, Dolly! című zenés darabot a Turay Ida Színházban.

 

Röviden a musicalről:

 

Egy népszerű romantikus vígjáték érkezik a teátrumba: a komédia, amely befutott New Yorkban a Broadwayn és világhírűvé tette az 1969-es mozifilmet. Ahányszor játszották már Budapest vagy az ország színházaiban, annyiszor szerettünk bele Mrs. Dolly Levi házasságközvetítői praktikába.

 

Dolly, a középkorú, amúgy életteli özvegyasszony addig-addig szervezi másoknak a vágyott partnert, amíg fel nem ismeri, hogy az egyik házasodni szándékozó idősebb - és mellesleg igen gazdag – jelölt számára épp ő maga lenne a legmegfelelőbb. Elkezdődik hát a férjfogás Dolly Levi módra.

 

verebes-istvan

Fotó: Kollányi Péter, MTI

  

Verebes István a bemutatóról:


„Ez a darab arról szól, hogy a boldogság csak a szabadság érzésével együtt jöhet létre. Ezt, a boldogsághoz vezető utat találja meg Dolly, s a címszerepet alakító Détár Enikővel is ezt, a vívódásokkal teli utat kívánjuk megmutatni. Hogyan találjunk férjet, ráadásul olyat, aki bármennyire is tetszik nekünk, azt el is kell érnünk, hogy minket válasszon? Esszenciájában nem volt ez másként régen és nincs ez másként ma sem. Nincs más dolgunk a nézőtéren, mint tanulni, „ellesni" Dolly praktikáit – különösen manapság, az ismerkedési gondokkal küszködő fiatalabb korosztályokat elnézve. Hiszen ismét tanúi lehetünk a házasság/partner/közvetítés virágzásának, csak az internet korának megfelelő formában.... A darab, a Turay Ida Színház kisebb színpadán több, mint egy nagyszabású, látványos musical. A párbeszédek, a prózai részek nagyobb hangsúlyt kapnak az előadásban, s mindehhez Détár Enikő irgalmatlan munkabírással, hatalmas tempót diktál a társulatnak és persze nekem" – mesélte Verebes István.

 

hellodolly

 

Wilder-Stewart:

Hello, Dolly!
(musical)

 

Magyar változat: Böhm György és Korcsmáros György


Mrs. Dolly Levi: DÉTÁR ENIKŐ
Horace Vandergelder: VEREBES ISTVÁN Jászai Mari-díjas / GYŐRI PÉTER
Cornelius Hackl: SÖVEGJÁRTÓ ÁRON
Barnaby Tucker: KURKÓ J. KRISTÓF / RUBÓCZKI MÁRKÓ
Mrs. Irene Molloy: GERMÁN LÍVIA
Miss Minnie Fay: BÓDI BARBARA / RÁRÓSI ANITA
Ambrose Kemper: PÁSZTOR MÁTÉ
Ermengarde: KIRÁLY KITTI
Ernestina: TOPOLCSÁNYI LAURA
Rudolf, főpincér: BOROS ZOLTÁN


Továbbá:
BORBÉLY KRISZTINA, CSISZÁR KATI, FAGGYAS ALEXANDRA, KOVÁCS DÉZI, GULYA ISTVÁN,

KOVÁCS OLIVÉR, MERK LÁSZLÓ, RUBÓCZKI MÁRKÓ / TÓTH ALEX


Zenei vezető: Berkes Gábor
Korrepetítor: Félix Györgyi
Koreográfus: Borbély Krisztina
Díszlettervező: Darvasi Ilona
Jelmeztervező: KYDI
Rendező asszisztens: Merk László
Rendező: VEREBES ISTVÁN

 

 

süti beállítások módosítása