Felavatták az Örkény Színház megújult bejáratát

Megújult az Örkény Színház bejárata, amelyet szombaton a Színházak éjszakájához kapcsolódva avattak fel.

A nyár folyamán csaknem 30 millió forintos beruházás keretében, a fővárosi önkormányzat támogatásával újult meg a színház bejárata, a jegypénztár és a közönségszervezési rész.

 

 orkeny

Fotó: Örkény Színház


Az új tér átadásán Mácsai Pál, a teátrum igazgatója úgy fogalmazott: a színház nem egy elzárkózó, elbújó világ, hanem a társadalom és a nagyközönség felé nyitott és nyitni vágyó társadalmi jelenség. "Ezt a nyitottságot óhajtjuk kifejezni ezzel a bejárattal is" - hangsúlyozta. Az igazgató kiemelte, hogy a Vincze Krisztián által tervezett bejárat tiszta, átlátható, és egyaránt ötvözi a színházat rejtő ház, a teátrum, valamint a jelenkor építészeti stílusát. Mácsai Pál reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben az Örkény fogadó tere és színpada is megújulhat majd.

 

A Színházak éjszakáján a megújult bejárat avatását követően színes programokkal vátja az Örkény Színház is a közönséget. Az este folyamán három alkalommal "nemcsak Kulisszajárás" címmel város- és színháztörténeti kalandozásra invitálták az érdeklődőket, Örkény-egypercesekből tartottak felolvasást, a színház épületének és repertoárjának kapcsolatáról pedig Mácsai Pál tartott előadást.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása