Kortársaink, a görögök – Karsai György, a k2 Színház és a KékSzobaHall beavató-színházi sorozata

Kortársaink, a görögök – Görög drámák a boncasztalon címmel Karsai György, a k2 Színház és a KékSzobaHall beavató-színházi sorozatot indít szeptember 27-én.

 IMG 7470

 

 

A k2 Színházzal közös vállalkozásban bemutatásra kerülő görög kultúrtörténeti sorozat új képet rajzol az európai színház megszületésének pillanatáról, az ókori görög színházról. A két és félezer évvel ezelőtt írott tragédiák és komédiák közös, beavató-színházi elemzése, az eposzok és a drámák kulcsjeleneteinek színpadra állítása a magunkra-ismerés örömét, olykor döbbenetét, vagy szomorúságát kínálja.

 

IMG 7467

 

Ezek az irodalmi alkotások, ha jól kérdezzük őket, válaszolnak, segítenek megérteni szűkebb és tágabb környezetünk jelenségeit, értékeit és konfliktusait.

 

Az első előadás Aiszkhülosz Perzsákjáról, az első fennmaradt görög tragédiáról szól. Az európai színház megszületésének pillanata ez a történelmi tárgyú görög tragédia, amelyet eddig soha nem játszottak Magyarországon. Színpadra állítása ősbemutató.

 

IMG 7471

 

 

Aiszkhülosz: Perzsák

 

A világ legizgalmasabb drámája

2015. szeptember 27. vasárnap 19.00

Budapest Jazz Club (XIII. Hollán E. u. 7.)

 

SZEREPLŐK:

DAREIOSZ – Márton András m.v.

XERXÉSZ – Horváth Szabolcs

ATOSSZA – Piti Emőke

HÍRNÖK – Viktor Balázs

KARVEZETŐK – Borsányi Dániel, Rózsa Krisztián

BEAVATÓ – Karsai György

LÁTVÁNYTERVEZŐ: Jeli Sára Luca

DRAMATURG: Karsai György, Fábián Péter, Benkó Bence

RENDEZŐASSZISZTENS: Erdélyi Adrienn

RENDEZŐ: Fábián Péter, Benkó Bence

 

Jegyek 2500 Ft-ért kaphatók online a www.jegymester.hu oldalon, minden este 19.00-22.00-ig a Budapest Jazz Club jegypénztárában, a jegymester.hu partnerirodáiban és naponta 10.00-18.00-ig a Broadway Jegyirodában (XIII. Hollán E. u. 10.).

 

süti beállítások módosítása