Átadták a Csillag Díjakat - Oszvald Marika és Dolhai Attila is nyert

A Budapesti Operettszínház Csillag Díjai közül az előző évad legjobb női főszereplőjének járó elismerést Oszvald Marikának, a férfi főszereplő díját pedig Dolhai Attilának ítélték hétfő este.

Az előző évad kiemelkedő teljesítményeit jutalmazó Csillag Díjakat negyedszer ítélte oda - a közönség szavazatainak segítségével - az Operettszínház.


„Ha már olyan kevés figyelem irányul a színészekre, akkor mi magunk teremtjük meg a saját színházi ünnepeinket és saját díjainkat" – mondta Lőrinczy György főigazgató az ünnepélyes díjátadón. A színház három jelöltet állít az egyes kategóriákban, közülük az internetes szavazáson legjobb eredményt elérő művészek kapják a díjakat. Idén valamennyi területen az operett győzedelmeskedett. „Ez nagyon jó, mert a musical népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de az, hogy az operett műfaj sztárjait ennyire vissza tudtuk hozni a köztudatba, igazolja azt a munkát, amit KERO elkezdett, és amit most együtt folytatunk" – tette hozzá a főigazgató. A díjazottakat Kerényi Miklós Gábor, KERO méltatta.

 

csill01


Az Évad Felfedezettje díjat Simon Panna vehette át az Én és a kisöcsém női főszerepéért és az Isten pénze Belle alakításáért.

Az Évad Férfi Karakterszínésze Csere László lett a Csínom Palkóban Rosta/Piperec báró megformálásáért.

Az Évad Női Karakterszínésze díjat Szendy Szilvi nyerte el Vadász Frici szerepéért az Én és a kisöcsémben.

Az Évad Női Főszereplőjének a közönség Oszvald Marikát választotta Örzse megformálásáért a Csínom Palkóban.

Az Évad Férfi Főszereplője díjat Dolhai Attila kapta az Én és a kisöcsém férfi főszerepéért.

 

Az Operettszínház fontosnak tartja, hogy a háttérben tevékenykedő, de a mindennapi működésben meghatározó szerepet betöltő háttérszakmában dolgozókat is jutalmazzák az ilyen alkalmakkor. A jelöltek személyéről a közvetlen munkatársak döntenek, a győztest a társulat szavazza meg.

Az Évad Színpadi Művésze Díjat Szabó Dóra a musical együttes tagja kapta, a Backstage díjat Dreiszker József fővilágosító vehette át, az Évad Zenekari művésze Sircz Gabriella fagott művész lett.

 

csill02

 

Az esten részletek csendültek fel az Ikercsillagok éveként meghirdetett 205/16-os évad bemutatóiból: az október 2-án új szereposztással debütáló A denevérből, a Sybillből, melynek premierjét december 4-én tartják, és a március 3-án nagyközönség elé kerülő Marie Antoinette-ből.

 

A Csillagdíjas Én és a kisöcsémet és a Csínom Palkót októberben épp az őszi szünet idején játssza az Operettszínház. Mivel a művészek díjai azt is bizonyítják, hogy a közönség nem csak őket, de ezt a két előadást is nagyon szereti, a mostantól az alábbi dátumokra jegyet váltó nézőinkk backstage túrával kedveskednek a jegyük mellé. A különleges programot természetesen a díjazottjak, az adott előadások főszereplői, Szendy Szilvi, Simon Panna, Dolhai Attila, Oszvald Marika és Csere László vezetik majd. 

 

 

 

Forrás: MTI, Operettszínház

 

süti beállítások módosítása