Törőcsik Mari folytathatja a munkát

Szerdán kiengedték a kórházból a Nemzet Színészét. A színésznő a kivizsgálás után folytatja munkáját.

 torocsikmari

 

Törőcsik Mari másfél hetes kórházi kivizsgálás és infúziós kezelés után már otthonában pihen, és készül az újabb színházi feladatokra.

 

"Köszönöm szépen, jól vagyok, ma hazaengedtek, itthon vagyok" – mondta Törőcsik. "Visszatérek a színpadra is, de hogy mikor, és miben láthatnak majd, arról később beszélek" - fogalmazott a színésznő.

 

"Az élet halad, és ilyen hülyeségekkel tölteni az időt, mint ez a kórház, kicsit rossz. (...) Ne felejtse el, nagyon messziről jöttem vissza, a klinikai halálból, ami után őrülten kiszolgáltatott voltam két hónapig. A kiszolgáltatottság nem kellemes érzés. Most sem jobb a helyzet, már állandó istápolásra szorulok, egy percig sem maradhatok egyedül, éjjel-nappal, otthon is vigyáznak rám" - nyilatkozta a színésznő, aki azt is hozzátette, a színpadi teljesítményén "nem látszik a béna keze sem", még a legjobb barátai se veszik észre.

 

 

A kérdésre, miért lehet az, hogy talán ma még kórházban van, holnapután viszont akármit el tud játszani úgy felelt: "Nem tudom, hogy csináltam, de hatvan év alatt arra készítettem fel magam, hogy ha azt mondták, hogy be kell lépni a színpadra, vagy azt, hogy tessék, csapó, vagy ha találkoznom kell közönséggel, akkor az idegrendszerem egyik pillanatról a másikra abba az állapotba kerül, amibe kell. Az idegrendszernek kell vibrálóan élni. Mindig feldobom magam, minél nagyobb a dráma, annál jobban kell, hogy jó kedvem legyen" - mondta a színésznő.

 

"Az ember sohasem tudhatja, hogy aznap este jobb, vagy éppen rosszabb, de ha észreveszem, hogy idegrendszerileg vagy fizikailag már valami bajt okoznék, soha többé nem lépek színpadra" - tette hozzá.

 

 

A kétszeres Kossuth-díjas művész szeptember közepén került be a Kútvölgyi Kórházba, először úgy tűnt, csak rutinkivizsgálásról van szó, de később kiderült: tüdőbetegsége miatt infúziós kezelést is kapnia kellett. 

 

Forrás: Színház.hu, Bors, Blikk

 

 

süti beállítások módosítása