"Az alapszabály szerint járunk el" - A Teátrumi Társaság közleménye a szentendreiekről

A Magyar Teátrumi Társaság Elnökségének közleménye.

Az előzményekről:

 

A Népszabadságban szeptember 16-án jelent meg Kácsor Zsolt írása arról, hogy Szentendre városának közgyűlése határozattal küldené vissza a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft-t a Magyar Teátrumi Társaságba, melyből a nemrég kinevezett ügyvezető, Csató Kata, az önkormányzat felé is jelezve szándékát, kilépett.

 

Az ügyvezető kérése ellenére a képviselő-testület az anyagot megvitatta, majd arra szavazott, hogy a központnak újra csatlakoznia kell az MTT-hez. Erről Csató Kata a nol.hu érdeklődésére elmondta: a határozattal és a döntésével kapcsolatban addig nem szeretne nyilatkozni, amíg nem kapja kézhez azt. Hozzátette, szeretett volna független maradni, így a társaságból való kilépés után a központ nem lépett be a Magyar Színházi Társaságba, sem más szervezetbe.

 

A Színházi Társaság közleményéből:

 

"Érthetetlen számunkra, hogy egy önkormányzat beleszól, véleményt formál olyan ügyben, hogy egyik szervezete milyen szakmai tömörüléshez tartozzon, vagy ne tartozzon. Hacsak nem azért, mert politikai hovatartozás okán látja definiálhatónak a szakmai szervezeteket".

A teljes írást itt olvashatják.

 

szentendre

 

A Teátrumi Társaság közleménye:

Társaságunk elnöksége sajnálattal értesült arról, hogy a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője megszünteti az intézmény egyesületi tagviszonyát.

 

Alapszabályunk értelmében a tagsági viszony megszűnik a tag kilépését az elnökségnek írásban bejelentő nyilatkozatának kézbesítésével.


Bízunk benne, hogy az intézmény alapító tulajdonosa, Szentendre Város Önkormányzata, valamint a Nonprofit Kft. vezetése megtalálják majd a jogszabályokkal harmonizáló, a város és intézménye számára legmegfelelőbb megoldást a kialakult helyzetben.


Ha az egyesületünkbe való visszalépésre irányul majd közös döntésük, úgy a Magyar Teátrumi Társaság ebben az esetben is a közgyűlése által elfogadott alapszabálynak megfelelően jár majd el.

Budapest, 2015. szeptember 25.

süti beállítások módosítása