Hézag - Nemzetközi táncelőadás Budapest utcáin

Magyar művészek közreműködésével szeptember 25-26-án budapesti utcákon mutatja be Hézag című rendhagyó táncprodukcióját Kitt Johnson. A dán táncos-koreográfus a 10. PLACCC Fesztivál felkérésére érkezett Magyarországra.

A dán táncművész szeptember elején a PLACCC 2015 meghívására magyar táncművészeknek tartott mesterkurzust, amelynek során kortárs tánccal és mozgással kísérleteztek különleges budapesti helyszíneken. A résztvevők önállóan és csoportban is dolgoztak Kitt Johnson vezetésével és mentorálásával.

 

A mesterkurzus végeredményét, a Hézag című produkciót láthatja a közönség szeptember 25-én és 26-án munkabemutató formájában Budapesten, egészen pontosan fővárosi utcákon.

 

 MG 1508 copy

 

Kitt Johnson több mint 25 év alatt dolgozta ki sajátos művészeti kifejezésformáját. Stílusa minimalista, expresszív és innovatív. Színházi munkáit a fegyelmezett testkontroll és az egyszerű, hatásos színpadi elemek iránti fogékonyság határozza meg, előadásaiban pedig intenzív fizikai átalakuláson keresztül fedi fel az emberi lét legmélyebb rétegeit is.

 

Pályafutása során ötvennél több produkciót hozott létre Dániában és világszerte. Elsősorban szólóelőadások fűződnek a nevéhez, széles repertoárján azonban megtalálhatók csoportos produkciók, kortárs cirkuszi előadások, helyszínspecifikus munkák és gyermekelőadások is.

 

Kitt Johnson 1992-ben alapította az X-act társulatot, amely helyszínspecifikus művészeti programot is indított MELLEMRUM encounters címmel (a Mellemrum laza fordításban: hézag). A program az ebben a műfajban alkotó nemzetközi művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, így Zágráb, Makaó, Koppenhága és a Sri Lanka-i Godandugoda után Budapesten is új alkotások születését segíti elő a program.

 

Az előadásban közreműködő táncművészek: Frigy Ádám, Valencia JamesSarlós Flóra Eszter, Szeri Viktor, Zoletnik Zsófia, Kiss Gergely és a SAPP (Kökényesi Eszter, Pálfi Gabriella, Szilágyi Kata).

 

 MG 0779 copy

 

Kitt JOHNSON: Hézag

(táncelőadás)

 

Időpont:

2015. szeptember 25. és 26. (péntek, szombat) 18.00


Találkozópont:

József Attila Színház előtt (1134 Budapest, Váci út 63.)


Jegyinformáció:

jegyek online vásárolhatók a www.placcc.hu weboldalon

vagy

e-mailben megrendelhetők a zsofia.szerecz@gmail.com e-mail címen.


Jegyár:

1.000 Ft, diák-nyugdíjas jegy: 800 Ft
Időtartam: 90 perc


Az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözet javasolt!

süti beállítások módosítása