Aradi előadások nyitják a győri Menház Színpad idei évadát

Szeptember 26-án és 27-én az Aradi Kamaraszínház Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll és Rudolf Hess tízparancsolata című előadásai nyitják a Gáti Oszkár által alapított és vezetett győri Menház Színpad idei évadát. Mindkét előadás főszerepét Harsányi Attila játssza, a rendező Tapasztó Ernő.

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy a közelmúltban nyerte el a Legjobb 'One Man Show'-díját a sepsiszentgyörgyi 22. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon, valamint a Legjobb Monodráma Előadás és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját a legjobbnak ítélt produkcióért a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon.


A Rudolf Hess tízparancsolata című produkció, amely tíz díjat nyert hazai és nemzetközi fesztiválokon, már közel nyolc éve van az Aradi Kamaraszínház repertoárján, az előadást több, mint ötvenszer játszotta az aradi színház.

 

harsanyi


A Menház színpadán eddig olyan neves művészek léptek fel és kaptak meghívást, mint Mácsai Pál, Vári Éva, Stohl András, Szabó Győző, Kulka János, Lázár Kati, Jordán Tamás, Haumann Péter, Szacsvay László, Kálloy Molnár Péter, Csákányi Eszter, Parti Nagy Lajos, Udvaros Dorottya, Hegedűs D. Géza, Béres Ilona, Rudolf Péter.


A győri Kossuth Lajos utca 24. szám alatt található, egykori zsidó menház épületének jobb szárnyában kapott helyet a Menház Színpad, ami 2015. május 7-én nyitotta meg kapuit.


Az épület felújítását és többfunkciós kulturális központtá alakítását a tulajdonos Győri Zsidó Hitközség 2012-ben, az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft.-vel együttműködve kezdte el és folytatja.


A felújítás legújabb állomásaként a Menház jobb szárnyában pódium kamaraterem került kialakításra, ahol Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész művészeti vezetésével indul el a Menház Színpad évada.

 

Forrás: Menház Színház

 

 

süti beállítások módosítása