A Nagyvárosok Máriája újra látható lesz - Villáminterjú Láng Annamarival

A Tbiliszi Nemzetközi Színházi Fesztivál idén először egy magyar előadást is meghívott programjába: Láng Annamária és a Mezítlábas Zenészek Kvintettje A Nagyvárosok Máriája című produkcióját szeptember 29-én láthatja a közönség. Ennek kapcsán olvashatnak rövid interjút.

PZS 7126

 

Tavaly decemberben született meg a Nagyvárosok Máriája koncertszínházi előadásotok. Milyen utat jártatok be vele ez alatt a majdnem egy év alatt?

 

December óta havi rendszerességgel élvezhetjük a Katona József Színház vendégszeretetét a Sufniban, ott tartottuk a premiert is, de már ezt megelőzően felléptünk például az Art Moments-en a Városligeti tónál, a Színházak Éjszakáján,Fischer iván lakásszínházában,  vendégszerepeltünk Prágában. Az utóbbi hónapokban pedig fesztiváloztunk mi is, meghívást kaptunk a Kultkikötőbe, az Ördögkatlanba, és a Zsolnay fesztiválra is. Az előadás szerencsés keveréke a klasszikus és kortárs zenének, a koncertnek és színháznak, az operának és a tangóestnek, így férhetünk be egy zenei eseményre éppúgy, mint egy nemzetközi kortárs színházi fesztiválra.

 

PZS 7150

 

Független színházi formációként hoztátok létre a produkciót, amihez sok támogatót megnyertetek, akár a játszóhelyeket, akár a fesztiválszereplés szervezését nézzük. Külső szemlélőként példaértékű, ahogy menedzselitek az előadást. 


A menedzselés terhét leginkább Koltai Kata, az előadás zenei vezetője végzi, a szponzorkereséstől a szerződések megkötéséig. A megkeresések többnyire maguktól érkeznek, de van, hogy mi hívjuk fel egy-egy szervező figyelmét a produkcióra. Rendkívül megtisztelő a Grúz Nemzetközi Színházi fesztivál programában való részvétel, amit Huszár Sylviának munkájának köszönhetünk. Az utazáshoz hatalmas támogatást nyújt a Külügyminisztérium és az OTP. A hátteret, a lebonyolítást pedig a Manna Egyesület vállalta, ami elmondhatatlan segítség nekünk. 

 

PZS 7433

 

Mária szerepén túl milyen kihívások várnak még rád az évadban?

 

Mundruczó Kornél Látszatélet c. előadásának próbáját szakítom meg éppen a tbiliszi utazással, majd Athénban tartjuk A Harag Napja c. Krétakör előadás premierjét. Még az évad első felében a Dollárpapa Gyermekei formációval új bemutatóra készülök, az évad második felében pedig Kristian Smeds-szel a Finn Nemzeti Színház rendezőjével készülünk közös munkára. A felsorolt előadások mindegyike a Trafó partnerségével és befogadásával jön létre.

A Nagyvárosok Máriája előadást jövő tavasszal láthatja ismét a magyar közönség a Katona József Színház Sufnijában.

 

 

 

süti beállítások módosítása