Az Operaház Balettcsillagai nyitják az idei Tánctalálkozót Pécsett

Immár 9. alkalommal várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira szeptember 29. és október 4. között.


A nyitó est ezúttal a Kodály Központban lesz, ahol első alkalommal lép fel a Magyar Nemzeti Balett. Estjük első részében az együttes klasszikus repertoárjából mutatnak be válogatást, majd a budapesti premier után pár nappal Pécsett mutatják be a világhírű Johan Inger: Walking Mad című koreográfiáját.

 

mnb gacstamas

Fotó: Gács Tamás


Szeptember 30-án - már a Pécsi Nemzeti Színházban - a Budapest Táncszínház Anne Frank történetét eleveníti meg táncban, Otto Frank szerepében Gálffi László Kossuth-díjas Érdemes művésszel.

 

Október 1-jén jön a Bozsik Yvette Társulat Antigonéja, október 2-án, pénteken ismét egy este látható a Pécsi Balett, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett, szombaton kortárs táncmaratonra hívja a 16 éven felülieket a Radioballet, a TranzDanz és a Feledi Project, a tánctalálkozó ra a koronát a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes teszi fel október 4-én vasárnap.

A zárónap délutánján 14 órától a Vasarely térre várják a szervezők a kicsiket és nagyokat a Tánc a Belvárosban című belvárosi nap ingyenes zenés-táncos programjaira.

 

Forrás: Pécsi Balett

 

 

süti beállítások módosítása