“Új színház, új közösség és közönség vár rám” – Balczó Péter A denevérről

Október 2-ától az Operettszínházban újra műsorra kerül ifj. Johann Staruss operettje, A denevér. Balczó Péter a "szomszédból", az Operaház magánénekeseként érkezik a Nagymező utcába, hogy Alfréd szerepében mutatkozzon be.

"Nagyon szeretem az operetteket, már a főiskolai tanárnőmmel is rengeteg operett részletet énekeltünk. A denevér a 2015/16-os évadban felújításként kerül színpadra, de nekem ez lesz a premierem az Operettszínházban, már alig várom. A darab kapcsán meg kell említenem a nemrég elhunyt Váradi Katalin karmestert, mert neki köszönhetem életem első operett főszerepét, A mosoly országában, ugyanis ő fedezett fel. Később játszottam Szegeden a Csárdáskirálynőben és Szolnokon A cirkuszhercegnőben, szóval az operettek folyamatosan kísérik a pályámat" – mesélte Balczó Péter.

 

Balczouj1

Fotó: Höltzl Gergely/Arteriadesign

 

"Új színház, új közösség és közönség vár rám, izgatott vagyok. KERO-val – akinek szintén szívügye az opera is - már találkoztunk más munkám kapcsán' – mesélte a színész, aki úgy véli néha bizony könnyebb operát énekelni, mivel az operett komplexebb műfaj: nem csupán jól kell táncolni, hanem a prózai részek is komoly felkészülést kívánnak, egyedi játékstílust kell elsajátítani egy-egy szerephez.

 

"Úgy gondolon az operettekhez is igényesen kell hozzányúlni és ugyanolyan színvonalon kell őket tálalni, mint egy operát. Mindkét műfajt magaménak érzem. Amikor könnyűzenei kitérőt tettem, akkor vált számomra egyértelművé, hogy én a komoly stílusok szerelmese vagyok" – árulta el Balczó Péter, aki Alfrédot, a tenoristát alakítja a darabban.

 

"Strauss műve a vígopera és az operett határán mozog, és pont olyan fordulatokat alkalmazunk az elénekléséhez, melyeket egy-egy opera kapcsán is előveszünk. Az általam alakított figura nagy hévvel lép színre, ugyanis egy csábító, aki falja az életet és imádja a nőket" – mesélte a színész.

 

peterbalczo-2

 Fotó: P. Szabó István

 

A denevért t KERO® - Kerényi Miklós Gábor rendezte, a koreográfus Lőcsei Jenő. A díszletet Khell Csörsz, a jelmezeket Kemenesi Tünde jegyzi. A főbb szerepekben Fischl Mónika, Vadász Zsolt, Homonnay Zsolt, Lukács Anita, Langer Soma, Szendy Szilvi, Oszvald Marika, Faragó András, Balczó Péter, Szabó Dávid, és Peller Károly látható.

 

 

Vass Kata / Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása