Rekord látogatottság a IX. Tánctalálkozón Pécsett

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a közel egyhetes táncünnep iránt.

A táncszerető pécsi közönség rajongása és a 99,17%-os látogatottság a szervezőket igazolja, akik az Európa Kulturális Fővárosa év után, új forrásokat keresve szinte a nullából újraépítették a régió egyetlen professzionális táncfesztiválját. Idén új helyszínen, a Kodály Központ impozáns hangversenytermében indult a tánctalálkozó a Magyar Nemzeti Balettel, akik először léptek fel egész estés műsorral Pécsett.
 

tanctalalkozomegnyito mihalylaszlo

Fotó: Mihály László

A képen Solymosi Tamás a Magyar Nemzeti Balett igazgatója, Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója és

Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója

 

Az ötlet, hogy meghívjuk az Operaház balettcsillagait, bombasiker lett. A megnyitó hangulata pedig megalapozta az egész hetet. Bizonyos produkciókra szinte azonnal elkelt az összes jegy és minden előadáson zsúfolásig megtelt a Pécsi Nemzeti Színház nézőtere. Nagyszerű volt esténként a vastapsot hallgatni. Vasárnap az Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes előadását követően olyan energiák tomboltak, hogy azt hittem leszakad a ház… 2016-ban jubilál a tánctalálkozó, a Pécsi Balett pedig 55 éves évfordulóját ünnepli majd - az biztos, hogy valami különlegessel szeretnénk meglepni a közönséget…” – mondta el Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas a Pécsi Balett igazgatója, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó alapítója, a Zsolnay Negyed új vezetője.

 

A IX. Pécsi Tánctalálkozó fellépői voltak: Magyar Nemzeti Balett, Budapest Táncszínház, Bozsik Yvette Társulat, Testbeszéd Projekt, Győri Balett, Szegedi Kortárs Balett, Pécsi Balett, TranzDanz, Radioballet, Feledi Project, Magyar Állami Népi Együttes, Duna Művészegyüttes – a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola növendékei, valamint helyi tánciskolák, táncegyüttesek.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása