“Illúzió a szerelem” – Készül a Sybill az Operettben

A Sybill régi "adóssága" a színháznak: Jacobi darab ugyanis évek óta nem szerepelt repertoáron. Érdekes koncepcióra épít az előadás, műfaji besorolása is izgalmas: illúzioperett. 

 

Sybill olvasó3

 

Lőrinczy György főigazgató a Sybill keddi olvasópróbáján kiemelte, a Sybill kapcsán új tagokat köszönthetnek a színházban.

"Cser Ádám zenei vezetőként mutatkozik be az Operettben és Bolba Tamással váltva dirigálják az előadást. A kreatív csapatban Tihanyi Ildi jelmeztervezőként debütál és Vida Zoltán világítástervező is ebben a produkcióban dolgozik először a teátrumban. A Nagyherceg szerepében vendégként érkezik a társulathoz Miller Zoltán. Ezúttal is musical és operett sztárjaink lépnek fel az előadásban, és a fiatal tehetségek is szerepet kapnak, hiszen Kocsis Dénes táncos-komikus karaktert alakít a Régi nyár és a Mágnás Miska után , míg Barkóczi Sándor újra bonvivánként énekel majd. Arra törekszünk, hogy különleges, minden nézőnk számára örömteli előadást mutathassunk be decemberben" – fogalmazott a főigazgató.

 

Sybill olvasó5

 

Szabó Máté rendező elmondta, nagyon jónak tartja a szereposztást és a szövegkönyvet.
"Ari-Nagy Barbarával rengeteget dolgoztunk a szövegen, átalakítottuk, úgy formáltuk, hogy megállja a helyét 2015-ben, ugyanakkor megőrizze a klasszikus operettek formáját. Két bonvivánnal és két primadonnával a főszerepben a Sybill rendhagyónak számít ebben a műfajban, nem meglepő, hogy a darabot a szenvedélyek és a félreértések mozgatják. Jacobi Viktor operettjét sok feldolgozásban láttam már, szeretem, hogy a történetével én is szembesülök nap mint nap. A szerző 1914-ben írt, külföldön musical comedy-ként aposztrofált darabja a világhírnevet is meghozta számára" – mesélte Szabó Máté.

 

Sybill olvasó2

 

A rendező úgy véli, hogy amikor a szerelmi életünk kerül fókuszba, gyakran a múlt tükrében tudjuk csak értékelni mindazt, amit átéltünk, épp ezért egy sajátos keretjátékba helyezik a főszereplők történetét.

"A Sybill egy visszaemlékezéssel, egy idősek otthonában kezdődik, ahol három idős hölgy tévét néz. A díszlet – mely Cziegler Balázs munkája – tökéletesen passzol az ottani hangulathoz, akárcsak az idősíkok váltakozásához. Az első percekben látható, kissé komor, elnyűtt, de mégis elegáns otthon egyszercsak életre kel és visszarepít a békeidőkbe, egy díszes és színgazdag hotelbe, ahonnan elindul a cselekmény, majd a második felvonásban a kormányzó palotájába is elvisz. A kerettörténet rengeteg lehetőséget ad a játékra, segít abban, hogy a szerelmet a maga természetében ábrázoljuk, hiszen a szerelem olyan mint egy kolosszeum, mely eleinte díszes és grandiózus, de később akár romhalmazzá válhat. "

 

Sybill olvasó4

 

A Sybill-t Bodor Johanna koreográfiájával december 4-től láthatják a Budapesti Operettszínházban.
Jacobi Viktor nagyoperettjének szereplői: Fischl Mónika, Lévai Enikő, Dolhai Attila, Barkóczi Sándor, Miller Zoltán, Vadász Zsolt, Frankó Tünde, Lukács Anita, Szabó Dávid, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly, Ottlik Ádám, Dézsy Szabó Gábor, Ambruzs Ádám, Langer Soma, Pesák Ádám, Lipics Barna

 

Vass Kata / Színház.hu

 

süti beállítások módosítása