Nagyváradon vendégszerepel a Ciróka Bábszínház

Október 10-én a nagyváradi Fux Fesztiválon mutatkozik be a Ciróka Bábszínház Hamupipőke című előadása.

 

A Ciróka ajánlója:

 

A produkció 2014-es bemutatója óta számos meghívást kapott, többek között olyan színházi fesztiválokra, amelyek az új színházi formákra helyezik a hangsúlyt, nyitottak azon előadásokra, amelyek a a modern művészetek különböző formáit kombinálják a bábművészettel.

 

 DSC6686

 

A nagyváradi Fux Pálról elnevezett bábfesztivál újszerű és hiánypótló is az erdélyi magyar társulatok életében. Kiváló lehetőséget nyújt a határon túli bábszínházak számára, hogy bekapcsolódjanak a magyar és nemzetközi bábjátszás vérkeringésébe. Az október 5-10. között megrendezésre kerülő fesztiválon öttagú szakmai zsűri is értékeli a bemutatásra kerülő produkciókat.

 

Hamupipőke ismert története kidobásra ítélt tárgyak (csomagolópapír, kályhacső, nejlonzsák stb.) játékában elevenedik meg, melyek a gyermekek szeme láttára születnek meg, lényegülnek át. Nem készen kapott, kidolgozott báb-emberkéket lát a néző, hanem használton kívüli tárgyakat, amelyek csak akkor tudnak igazán életre kelni, ha a gyermek-néző a lelkükbe lát képzelete segítségével.

 

Játsszák: Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia, Makra Viktória mv., Ivanics Tamás, Fülöp József
Tervező: Mátravölgyi Ákos
Zeneszerző: Monori András
Mozgás: Gyevi-Bíró Eszter
Rendező: Vidovszky György

 

 

süti beállítások módosítása