Kövek a zsebben - Premier a dunaújvárosi színházban

 

Marie Jones 1996-ben íródott díjnyertes darabja, egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzolja a nézőket egy írországi kisvárosba, Kerrybe.

 

Kovek a zsebben 20150506 0009

 

Charlie és Jake a két statiszta együtt próbálja meg túlélni a forgatás nehézségeit, a filmsztárok olykor elviselhetetlen allűrjeit, a kisváros emblematikus „őslakosait”, és közösen keresik a kiutat Kerryből egy jobb életbe, és ehhez saját filmjük elkészítését választják eszközül. A darab különlegessége, hogy minden szereplőt a két statiszta kelt életre. Olykor másodpercenként váltva ugranak egyik szerepből a másikba: a hollywoodi primadonnától a kocsmáros Paddy-ig, az elviselhetetlen filmrendezőtől a tapasztalt Mickey bácsiig - így mesélve el saját életüket. Megható történet a barátságról, reményről, és az álmokról.

 

Kovek a zsebben 20150506 0042

 

 

Az előadás alkotói és egyben szereplői: Jászberényi Gábor, Gulyás Hermann Sándor így nyilatkoztak a produkcióról:

 

„Keserédes történetet láthatnak a nézők, több nevetéssel, mint sírással egy különleges helyszínen. Az nagyon fontos számunkra, hogy a nézők velünk együtt részesei legyenek a történetnek: statisztái a filmnek, szereplői a kocsmának, lakosai a városkának. Az előadás interaktív, de ettől nem kell megijedni, hiszen nem szeretnénk a nézőket megállás nélkül szereplésre kérni.  Négy darab bőrönd a díszletünk és a kellékünk, minden szükséges díszletelemet (öltözőszekrényt, kamerát, lemezjátszót stb.) ezekből a bőröndökből alakítunk ki. Hangsúlyos volt számunkra, hogy az előadásban mindent a két színész kreativitása, játéka oldjon meg.”

Kovek a zsebben 20150506 0011

 

Marie Jones

KÖVEK A ZSEBBEN

történet a barátságról, reményről, és az álmokról.

fordította: Kálloy Molnár Péter

 

 Alkotók, szereplők:

Jászberényi Gábor

Gulyás Hermann Sándor

A szerző engedélyét a Curtis Brown Group Ltd. és a HORFA Kft. közvetítette

 

süti beállítások módosítása