Sophie Klussmann a Fesztiválzenekar vendége

A Budapesti Fesztiválzenekar következő koncertjén a John Malkovich által is többször foglalkoztatott Sophie Klussmann lesz a szólista.

 

A Fesztiválzenekarral Benjamin Britten Les Illuminations című dalciklusát énekli majd október 15-16-17-én, a Zeneakadémián, ami egy Rimbaud-versekre épülő muzsika tele groteszk, egyszerre csodálatos és furcsa lényekkel.

 

Sophie-Klussmann-Rainer-Spitzenberger

 

 

Ajánló a műsor elé:

 

Túlvilági hangok, hűvös északi szellő és egy furcsa lényekkel teli Rimbaud-verscsokor elénekelve. A Budapesti Fesztiválzenekar október 15-16-17-én a Zeneakadémián várja közönségét egy különleges hangulatú koncertre, ahol Richard Strauss Halál és megdicsőülés című romantikus muzsikája mellett elhangzik majd a szimfónia északi atyjának, Sibeliusnak a IV. szimfóniája és Benjamin Britten egyszerre vicces, veszélyes, álmodozó és lelkes Les Illuminations című dalciklusa is. A hangversenyen a világhírű Marek Janowski vezényel, aki az operával való szakítása óta elsősorban a nagy német szimfonikus repertoár tolmácsolójaként ismert. A szoprán szólista az egyszerre drámai és lírai szépség, a Hollywoodban sem ismeretlen Sophie Klussmann lesz.

 

 

Interjúrészlet az énekesnővel:

 

 „Három évig dolgoztam együtt Johnnal, és ez  alatt az idő alatt rengeteget tanultam. Például azt, hogy hírességként  is lehetsz kedves, tiszteletteljes és könyörületes, a dívaság minden  allűrje nélkül. Családként működtünk, odafigyeltünk egymásra, és  egyáltalán nem számított, hogy valaki éppen hollywoodi sztár, vagy  sminkes. Két fantasztikus színházi, illetve operaelőadást alkottunk meg együtt, amit imádtunk, és amibe minden energiánkat és szenvedélyünket  beletettük. Minden este más volt. John szeret improvizálni a színpadon, és erről sosem szól előre. Ez nagyon inspiráló volt az olykor fullasztó   és unalmas operaelőadásokhoz viszonyítva.” (Folytatást itt talál.)

 

 

2015. október 15-16-17., Zeneakadémia

http://www.bfz.hu/events/event-20151015-1945/

 

süti beállítások módosítása