Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Saul fia

Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Saul fia, Nemes Jeles László többszörösen díjazott alkotása a Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában ünnepelte szigetországbeli premierjét.

A rangos seregszemle vezetői három vetítést szerveztek a hétvégére a Leicester Square világhírű premiermozijaiban: a Saul fia szombat esti első bemutatója - amelyen Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete is jelen volt, és gratulált a rendezőnek - egyben az alkotás hivatalos nagy-britanniai premierje volt.

 

saul


A holokausztdráma - amely a tavaszi cannes-i filmfesztiválon megkapta a zsűri nagydíját, és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra - a tervek szerint tavasszal kerül a brit mozikba.


Nemes Jeles László filmjén kívül idén 12 művet tekinthet meg a közönség a Londoni Filmfesztivál versenyszekciójában. A kategóriába meghívott filmek eredményhirdetése október 17-én lesz.


A Londoni Filmfesztivált 59. alkalommal rendezi meg a Brit Filmintézet (BFI), az idei fesztiválon 16 filmszínházban 71 ország 238 filmjét vetítik. A filmfesztivál idei legfőbb témája egyébként a női egyenjogúság, a nők szerepe a társadalomban.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása