A Karinthy stúdiószínpadán lelt otthonra a KoMod Színház

Október 17-én 20 órakor mutatja be a KoMod Színház Benedek Albert DeGeneráció című vígjátékát a Karinthy Színház megújult stúdiótermében. 

 

A Királyhágó és Böszörményi út sarkán öt éve működő KoMod Színház játszóhelyén már csak egy „Elköltöztünk” tábla emlékeztet arra, hogy a 12. kerületi polgári lakásban színház működött. A bázis nélkül maradt társulatot végül Karinthy Márton fogadta be teátrumába, aki a színház - eddig főleg - próbateremnek használt helyiségét bocsátotta a KoMod rendelkezésére. A maximum 35 fő befogadására alkalmas kis terem kiválóan ötvözi a szobaszínházak intimitását a stúdiószínházak hangulatával, így a lakásszínház otthonos atmoszférájához szokott közönség sem fog csalódni, ha ellátogat a Karinthy Színházba.

 

DeGeneracio foto Fagyas Robert

Fotó: Fagyas Róbert


Az új játszóhely, Benedek Albert DeGeneráció című előadásának premierjével nyílik meg október 17-én. A darabban egy házibuli szolgál történeti keretként, melynek különböző fázisaiban különböző témák és konfliktusok kerülnek felszínre a szereplők között, olyan problémákat érintve, mint a fiatalkori alkoholizmus, az emigrálás, a családalapítás kitolódása vagy hiánya, a fiatalok munkanélkülisége, a saját egzisztencia kiépítésének nehézségei, és a generáció általános céltalanságának okai. Az előadás fő célja, hogy párbeszédet indítson a kortársak között a generációt érintő problémákról, annak okairól és megoldásairól.


A bemutatók sorát a KAMPEC című színházi szitkom teljes felújítása követi majd decemberben, szintén a Karinthy színházban. A társulat a PszichoAn(n)alízis című előadást a Sanyi és Aranka Színházban játssza tovább az idei évadban, januárban pedig egy Dorian Gray adaptációval készülnek, amit a megújult B32 Galéria és Kultúrtérben láthat a közönség.

 

DeGeneracio plakat

 

 

DeGeneráció
avagy #yolo #mihezképest #partyofmylife #hashtag


Botond - Inoka Péter
Bori – Szabó Sára
Robi - Gulyás Ádám
Petra – Bodó Edit
Janka - Kókai Réka
Dávid - Kocsis Fülöp Soma

 

Író: Benedek Albert
Látványtervező: Kalácska Gábor

Rendező: Kovács Henrietta

 

Az előadásban látható festmények és rajzok Gyuricza Gergely munkái.


Időpontok:
2015. október 17. 20 óra
2015. november 06. 20 óra
2015. november 12. 20 óra
2015. november 24. 20 óra

 

Helyszín:
Karinthy Színház – stúdió
1115 Budapest, Bartók Béla út 130.

 

 

süti beállítások módosítása