Csibész Csabi - Interaktív koncertmese a Pécsi Harmadik Színházban

Tamás Éva Játéktárának muzsikusai írták vadonatúj koncertmeséjük, a Csibész Csabi minden egyes mozzanatát. A bemutatót október 11-én tartották a Pécsi Harmadik Színházban.

 

Tamás Éva művészeti vezető a produkció több szerepében is felbukkan, az interaktív koncertmesét Bogárdi Aliz álmodta színpadra.

Hűek maradván a játéktáras koncertekhez, e beavató színházi produkcióval is egy nagy, közös játékra hívják a közönséget, ezúttal színházi keretek között.

 

Csibesz Csabi

Fotó: Pécsi Harmadik Színház

 

Csibész Csabi egy bábu, egykor kedvenc játéka volt Gabinak. Gabi egy rosszcsont gyerkőc, aki szívesebben csavarog, mint hogy tanulna. A szülei sokat dolgoznak, alig van idejük foglalkozni vele. Ördögi kör ez, Gabi magányosnak érzi magát, és egyre több rosszaságot követ el... Ez eddig csak egy szokványos mese lenne, ám az előadásnak van egy igazi különlegessége: a közönség aktív közreműködése kell ahhoz, hogy továbbmenjen a cselekmény. Színpadon lévők és nézőtéren ülők folyamatosan együtt alakítják a történetet, sőt, aki igazán bátor, bele is bújhat Csibész Csabi bőrébe!

 

Négy-öt éves óvodásoktól a tíz-tizenkét éves kiskamaszokig ajánlják a Csibész Csabi megtekintését. Gabit kettős szereposztásban Brettner Benedek és Keszthelyi Márk alakítja, egyikük vagányabb, másikuk érzelmesebb jellemvonásokat kölcsönözve a figurának.


"Szeretnénk, ha előadásunk a szülők, pedagógusok számára arról is szólna, hogy amikor egy gyerek rosszaságot követ el, nem biztos, hogy ő a hibás. Másrészt felhőtlen szórakozást igyekszünk nyújtani, az együtt éneklés, a közös játék élvezetét" - ajánlja előadását a társulat.

 

Forrás: Pécsi Harmadik Színház

 

 

süti beállítások módosítása