Csereháti gyerekek tartanak fórumszínházi előadást a Stúdió K-ban

A Cserehátról érkező !Lakicsapat! tagjai 10-17 éves diákok. Többségük még sosem járt nagyvárosban, nem volt színházban. Most bemutatják a saját darabjukat, amit 2015 nyarán, a 10 napos közös táborozás alatt készítettek Lakon a Bohócok a Láthatáron Csoport vezetésével és nagy sikerrel játszották a Bánkitó Fesztiválon.


A történet Matyiról szól, aki 12 éves. Magának való, nem jó tanuló, de okos, szeret zenélni és focizni. Egy falusi iskolába jár, ahol nem találja a helyét, otthon sem figyelnek rá. Az iskolában piszkálják, csúfolják, de ő nem tud kiállni magáért. Mindig alul kell maradnia? Erről a kérdésről közös játékkal, a nézők bevonásával gondolkodnak.


A Stúdió K színházban (Budapest, IX.Ráday utca 32.) október 17-én délután 4-kor kezdődő előadás egyben projektismertető és közönségtalálkozó is, ahol levetítik a nyári élményekről készült rövid videót, majd az érdeklődők a műfajt illető szakmai kérdésekre is választ kaphatnak. A Lakon tartott 10 napos felkészülésről, valamint a Bánkitó Fesztiválon tartott előadás és a hozzá kapcsolódó workshop folyamatáról itt lehet részletesen tájékozódni.

 

matyas

 

A Bohócok a Láthatáron Csoport 2010-ben alakult, alapítója és művészeti vezetője Feuer Yvette. A csoport célja, hogy előadásaival, drámapedagógiai foglalkozásaival, közösségi színházi események, illetve programok szervezésével segítse a marginalizálódott, elszegényedett, vagy más szempontból kirekesztett társadalmi csoportok kulturális és közösségi életét. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy eljussunk a hátrányos helyzetben élő gyerekekhez. Szeretnénk, ha növekedne a szolidaritás és az egymás iránti figyelem egyéni is közösségi szinten is.

 

Időpontok:
16:00 - Mátyás, a nem király - ifjúsági fórumszínházi előadás a csereháti gyerekekkel
16:30-17:30 15 perces kisfilm vetítése a Lakicsapat nyári élményeiről, és beszélgetés.

Hogyan találkozik a fórumszínház a slammel? Hogyan válik a néző játszótárssá és cselekvővé? Előadásunkban és játékunkban olyan történetet mutatunk be, amit a gyerekek írtak, a mindennapjaik inspiráltak, és ami sokunk számára továbbgondolható lehetőségeket kínál majd.

 

Az előadás ingyenes, de csak regisztrált nézőknek tudnak belépőt adni a helyszínen. Emailt a részvételről a jegy@studiokszinhaz.hu címrte várnak. Támogatói jegyek 3000 HUF értékben a színházban megvásárolhatóak, vagy a fenti e-mail címen is lehet jelezni, ha valaki ezzel hozzájárulna a programhoz. A befolyó összeget a fórumszínházi előadásban fellépő gyerekek étkeztetésére fordítják.

 

matyas2

 


MÁTYÁS, A NEM KIRÁLY
ifjúsági fórumszínházi előadás a csereháti gyerekekkel 
a Stúdió K-ban (Budapest, IX.Ráday utca 32.)
2015. október 17-én délután 4-kor

 

Játszók laki, selyebi, tomori gyerekek
Mentorok Siroki Viktor és Novák Nóra
Rendezés, drámapedagógia Feuer Yvette, Horváth Kristóf, Manyasz Erika, Szabó Veronika
Fórumszínházi szakember Szabó Veronika
Slam-és dalszövegek Horváth Kristóf
Projektvezető Feuer Yvette
Sajtó, blog, fotó Ránki Júlia
Videó Galyas Gyula


Szereposztás:
Matyi Ádám Adrián
Matyi apja, Focista Bancsók Róbert
Matyi anyja Budai Dzsenifer
Képzelt barát Lukács János
Hajni Horváth Johanna
Hajni anyja Horváth Izabella
Hajni öccse, Mötyi Ganyi Krisztián
Klaudia (szekáló), Álombeli barát Budai Henrietta
Piroska (szekáló) Ganyi Bettina
Eszmeralda (szekáló) Ganyi Erika
Tanárnő, Focista Lukács Vanessza
Joker Feuer Yvette

 

Az előadást a Bohócok a Láthatáron Csoport valósítja meg a Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesülettel partnerségben, a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével.

www.cseroke.hu

 

 

süti beállítások módosítása