A házasságlevél - Besenczi és Ecsedi főszerepben Zalaegerszegen

Október 22-én mutatja be a zalaegerszegi színház a magyar származású Efrájim Kishon A házasságlevél című vígjátékát Besenczi Árpád és Ecsedi Erzsébet főszereplésével.

 

A Hevesi Sándor Színház ajánlója:

 

Daniel Borozovszki és Sifra huszonöt éve élnek házasságban egy tel-avivi tömbházban. (Vagy lehet, hogy a zalaegerszegi Landorhegyen, esetleg a budapesti Havanna-lakótelepen?) Lányuk, Ajala izgatottan készül az esküvőre, melyhez már csak egyetlen okirat, a szülők házasságlevele hiányzik. Fontos lenne az okmány, mert a férjjelölt, Robert Knoll édesanyja ragaszkodik a formaságokhoz. Eközben váratlanul betoppan Buki, a traktoros fiú, s menetrendszerűen kopogtat a szomszéd lakásban élő, unatkozó és pletykálkodó özvegyasszony, Jaffa. Az idő szorít, az események azonban nem várt fordulatot vesznek... Ismerős mondatok, ismerős karakterek, hétköznapi emberek… A házasságlevél egy igazán szerethető családi komédia, melyben mindenki ráismerhet a szomszédjára, az udvarlójára, a gyermekére, a házastársára és legfőképpen: önmagára.

 

 

A magyar származású izraeli író Hoffmann Ferenc néven született Budapesten. Rengeteg humoreszket, karcolatot írt, sőt a Ludas Matyi című szatirikus lap munkatársa is volt. Később igazi világpolgár lett belőle, hiszen élt és alkotott Magyarországon, Izraelben, Németországban, Skandináviában és Svájcban is. Molnár Ferenc után az ő műveit játszották külföldön a legtöbbet. A házasságlevél című darabját a világ számos országában bemutatták: Fokvárostól Antwerpenig, Göteborgtól Budapestig.

 

 

 hazassaglevel1

 

 

Efrájim Kishon (Kishont Ferenc):
A házasságlevél
vígjáték
fordította: Rónai András

 

Daniel Borozovszki, vízvezeték szerelő Besenczi Árpád
Sifra, a felesége Ecsedi Erzsébet
Ajala, a lányuk Kátai Kinga
Robert Knoll, a vőlegénye Farkas Gergő
Buki, kibuc-tag Barsi Márton
Jaffa, a szomszédnő Lőrincz Nikol

 

Díszlet: Mészáros Tibor
Jelmez: Szőke Julianna
Súgó: Jurina Beáta
Ügyelő: Horváth Zoltán
Rendezőasszisztens: Pete Zsuzsanna

Rendező: Besenczi Árpád

 

Bemutató: 2015. október 22. 19 óra
Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

 

süti beállítások módosítása