Magyar aranyérem született a varsói cirkuszfesztiválon

Demjén Natália légtornász nyerte az aranyérmet a 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon vasárnap - közölte a művésznő férje hétfőn az MTI-vel.

    Demjen Natalia legtornasz

 

Kristóf Krisztián elmondta: a fesztiválon nincsenek kategóriák, a különböző műfajok képviselői mind egymás ellen küzdenek, Demjén Natália diadala tehát abszolút győzelmet jelent a versenyen.
   

Hozzátette, hogy a nyertes Vándorszív című produkciót 2011-ben készítették el. Magyarországon még nem láthatta a közönség, de nyert már bronzérmet Ukrajnában és Spanyolországban, valamint különdíjat Franciaországban és Oroszországban. A műsorszámot szeretnék Budapesten is bemutatni, egyelőre azonban még nem tudni, mikor kerülhet erre sor.
    

A Vándorszívben Demjén Natália egy textilből készült légtornászfüggönyön gyakorlatozik, és úgy ad elő egy tízméteres zuhanásokat tartalmazó mozdulatsorozatot, hogy közben énekel és hegedül is - emelte ki Kristóf Krisztián.
    

A 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon tucatnyi ország versenyzője indult. A második helyen a zsűri pontozása alapján holtverseny alakult ki, ezért két ezüstérmet osztottak: az egyiket egy cseh oroszlánidomárnak, a másikat egy kolumbiai csapatnak, amely magasban lévő dróton mutatott be egy "veszélyprodukciót".

 

süti beállítások módosítása