Színészeket vontak be a bírók képzésébe Kecskeméten

Az országban egyedülálló módon perszimulációs versenyt hirdetett a Kecskeméti Törvényszék. Az induló fogalmazóknak és bírósági titkároknak a bíró szerepében kell levezetniük a tárgyalást, az ügy résztvevőit színészek alakítják.

Szövevényes, tettlegességgel végződő szerelmi háromszög ügyében tárgyalt hétfőn a Kecskeméti Törvényszék. A vádlottak padján ismert kecskeméti színészek. Persze sem az ügy, sem a tárgyalás nem volt valós. Ez is része a bírói képzésnek - számolt be a Kecskeméti Televízió.

 

kecsk

Fotó: kecskemetitv.hu

 

„A mai verseny azért érdekes, mert eltérünk a tizenéves hagyománytól, a korábbi száraz felmérésektől, amikor írásban ítéletet kellett írni, indokolni, ez természetesen továbbra is megmarad, de ez a mai nap más. Itt más készségekről kell számot adniuk a versenyzőknek” - mondta Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke.

 

Mind a négy induló esetében Danyi Judit volt a vádlott, aki a vád szerint annyira meglökte hűtlen férjét, hogy az elesett és betört a feje.

„Négyféle variációban jászuk el, hogy ennek mi a kimenetele. Az egyik variációban tagadom, hogy bármit tettem volna, amitől a férjemnek betört a feje, a másikban elismerem, tehát így különböző féleképp kell improvizálni" - nyilatkozta a színésznő.

 

A beszámoló szerint a verseny nagy siker volt, így a jövőben biztosan része lesz majd a bíróképzés gyakorlatának Kecskeméten.

 

Forrás: kecskemetitv.hu

 

 

süti beállítások módosítása