A Víg és a Julius Caesar brnoi nemzetközi fesztiválon járt

A Vígszínház Julius Caesar előadása hatalmas sikerrel vendégszerepelt 2015. október 19-én a Theatre World Brno elnevezésű nemzetközi fesztiválon.

Alföldi Róbert rendezését 2014 decemberében mutatta be a Vígszínház, Hegedűs D. Géza, Stohl András, László Zsolt és Hevér Gábor főszereplésével. A előadás végzetes hatalmi játszmákról, egyéni érdekek és sérelmek véres útvesztőjéről, barátságokról és árulásokról szól elsöprő erővel, szenvedéllyel, friss, mai hangon.

 

A nagy formátumú, látványos előadás díszletét, amelyet Menczel Róbert tervezett, a Színikritikusok Céhe a legjobb díszlet díjára jelölte. 

 

A brnoi Nemzeti Színház által rendezett rangos Theater World Brno fesztivál az európai színházi élet legjobbjai közül válogatott előadásokat.

 

A fesztivál programja fontos társadalmi kérdésekre fókuszál, és a szervezők válogatását minden évben a műfaji sokszínűség, a progresszivitás és a nyitottság jellemzi.

 

A közönség láthatta a berlini Gorkij Színház, a bécsi Volkstheater, a brémai városi színház, a cambridge-i Menagerie Theatre Company, a szlovák Nemzeti Színház, a pozsonyi Aréna Színház, a poznani Teatr Biuro Podróży, a ljubljanai városi színház és több cseh színház kiváló előadását is.

 

A Vígszínház előadását nagy szeretettel fogadta a közönség, akinek soraiban számtalan Brnoban tanuló illetve élő színházszerető magyar néző volt.

 

A Julius Caesar sikere Brnoban:

DSC 6199

1.

DSC 6213

2.

DSC 6265

3.

DSC 6330

4.

juliuscaesar ea 01 domolky daniel PRINT 011

5.

juliuscaesar ea 01 domolky daniel PRINT 013

6.

juliuscaesar ea 02 domolky daniel PRINT 048

7.

juliuscaesar ea 02 domolky daniel PRINT 076

8.

juliuscaesar ea 02 domolky daniel PRINT 083

9.

fotók: Vígszínház / Dömölky Dániel

 

 

 

süti beállítások módosítása