Folytatódnak a Csokonai-történetek - Nagy Anna és Huszárik Kata is vendég

Október 29-én a nagyszínpadon Szabó Ildikóval, Tímár Évával, Nagy Annával és Huszárik Katával találkozhat a közönség.

 

Az idén 150 éves színházban Csokonai-történetek címmel rendszeres találkozásokra kerül sor olyan művészekkel, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a teátrumhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel. A múltból előcsalogatott történetmorzsák megrajzolják az egyik legnagyobb múltú és legjelentősebb magyar vidéki színház legutóbbi hatvan évét. 

 

Szabó Ildikó 1958 és 1966 között volt a Csokonai Színház társulatának tagja, miután Kóti Árpád osztálytársaként végzett a Színművészeti Főiskolán. Szoros barátságuk egészen Kóti haláláig megmaradt. Latinovits, Dégi István és mások partnereként alakítások sora fűződik nevéhez. Tímár Éva 1961 és 1963 között volt a Csokonai tagja. Többek között Lontay Margit, Sinkó László, Bárány Frigyes, Kézdy György és Cs. Németh Lajos oldalán játszott emlékezetes szerepeket a debreceni deszkákon.

 

Huszarik Kata és Nagy Anna

Huszárik Kata és Nagy Anna

 

Nagy Anna 1963 őszén váltotta Debrecenben Tímár Évát, szinte szó szerint, hiszen ugyanabba a bérelt szobába költözött be frissen végzett fiatal színésznőként, amelyben addig a kolléganője lakott. Ruszt József, Fényes Márta és Lengyel György korai rendezéseiben nyújtott emlékezeteset, partnerei között megtaláljuk Linka Györgyöt, Gerbár Tibort, Novák Istvánt, Simor Ottót. 1966-ig maradt a társulat tagja. Szabó Ildikó, Tímár Éva és Nagy Anna társaságában többek között őket is megidézi a műsor álló- és mozgóképeken, valamint a kort, a diktatúrába dermedt éveket, amikor Debrecenben is elmondhatatlanul sokat jelentett a színház az emberek számára.


Az ünnepi találkozások házigazdája a Csokonai Színház igazgatója és színésze, Ráckevei Anna, valamint Csikos Sándor színművész-rendező.

 

A szünet utáni második részben azoknak a nézőknek kedveskedik a Csokonai Színház, akik az előző két évad során lelkesen követték és támogatták a Csokonai Színház Déri Múzeumban rendezett irodalmi estjeit. Nagy Anna ugyanis lányával, Huszárik Katával együtt állított össze egy estre valót Lázár Ervin novelláiból, és ezt most a debreceni közönségnek is elhozzák.

 

 

CSOKONAI - TÖRTÉNETEK 2.
Ünnepi találkozás Szabó Ildikóval, Tímár Évával, Nagy Annával és Huszárik Katával


1. Múltidéző beszélgetés Nagy Annával, Szabó Ildikóval és Tímár Évával
az 1960-as évek első feléről

 

2. Fény-játékok - Nagy Anna és Huszárik Kata Lázár Ervin-estje

 

2015. október 29. csütörtök 19 óra, Nagyszínpad
Az est teljes időtartama: 2 óra (15 perc szünettel)

 

süti beállítások módosítása