Készül Bozsik és Méhes rendezése Pécsett

Az évad a Holdbeli csónakos premierjével vette kezdetét szeptember 25-én, az azóta eltelt három hétben összesen öt bemutatót tartott a teátrum.

 

Weöres Sándor művét, a Holdbeli csónakost a Nyolckor a bárkán című családi, gyermekelőadás követte. Október elején olyan felnőtteknek szóló darabok kerültek színre, mint a Marica grófnő illetve a Boldogtalanok. Ötödikként egy nyáron már bemutatott darab, a Vészhelyzetben című bohózat kőszínházi premierjét tartották október 16-án.

A követező két bemutató a tánc jegyében telik. Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes Művész koreografálja a Pécsi Balett számára A hattyúk tavát, mely a nagy klasszikus újragondolt, modern, táncjáték változata. A bemutatót november 27-én a nagyszínpadon tartják.

 

pnsz


A Jó, a Rossz és a (Csúf) COLOS című vadnyugati táncbohózat 2013-ban a Pécsi Nyári Színház számára készült a Pécsi Balett táncművészeinek közreműködésével. Az előadást Vidákovics Szláven rendezte, a koreográfiát Vincze Balázs készítette. A produkciót két nyáron nagy sikerrel játszották a szabadtéri színpadon, most a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában látják vendégül november 6-tól több alkalommal.

A kamaraszínpadon egy ősbemutatóra is sor kerül, már próbálják az “alföldi Bonnie és Clyde történetét”, Szálinger Balázs Becsvölgye című színjátékát, melyet először a Pécsi Nemzeti Színházban láthatja a közönség december 4-től Anger Zsolt rendezésében.

Már zajlanak a próbái a Méhes László rendezésében bemutatásra kerülő Amadeus című darabnak, melyben Rátóti Zoltán és Mikola Gergő játssza a két főszerepet. Az előadásban élőben hallhatjuk Mozart legcsodálatosabb dallamait a Pécsi Szimfonietta mintegy harminc zenészének közreműködésével. A bemutatóra december 11-én kerül sor.

A sok új bemutató mellett a tavalyi évadok sikerdarabjai is műsoron maradnak, november végéig az Én és a kisöcsém, A padlás, a Jaj, Carmela, a Bányavakság, a Szentivánéji álom című produkciókat láthatják újra.


Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása