Nyitott bazár - Licitálj vagy pályázz színházi nevelési előadásokra!

Pályázatot hirdet a Nyitott Kör Egyesület általános- és középiskolai osztályok, folyamatosan működő diákközösségek számára.

Határidő: 2015. november 4. 16.00

 

Jelentkezni és licitálni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet: http://goo.gl/forms/GhSMt4Oswe

További információk, tájékoztatás: jelentkezes@nyitottkor.hu címen, vagy a +36-70-944-9982-es telefonszámon

 

Mivel foglalkozik a Nyitott Kör?

Színházi nevelési előadásokat hozunk létre.  A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben júniusig 67 színházi nevelési előadást tartottunk, több mint 9000 diáknak, ingyenesen, pályázati keretből. A 2014-15-ös évadban már egy nyílt jelentkezési program, a „NYITVA!” pályázat keretében jelentkezhettek hozzánk iskolák. Ez olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az anyagi keretünket meghaladta a pályázók száma.

Ez egyrészt nagy örömöt okozott nekünk, de el is keserített bennünket, hogy nem tudjuk kiszolgálni az igények egy részét. Ahhoz, hogy minél több diákközösséget tudjunk fogadni, további forrásokra van szükségünk…

 

nyitott bazar

 

Mi a Nyitott Bazár?

Egy kísérleti pályázati forma, melynek segítségével az előadásaink iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik licitálhatnak, akár egy keleti bazárban. Itt az alkudozás helyébe a „vaklicit” lép: azaz a licitáló az általa ajánlott összegről nem tudhatja, hogy az-e a legnagyobb. Ilyen módon az is lehetséges, hogy egy szerencsés licitáló 100 Ft-ért visz el egy előadásalkalmat. Ez csak a határidőt követő összesítésből derül ki. A legtöbbet kínáló közösség kapja meg az egyszeri és megismételhetetlen lehetőséget, hogy részt vegyen egy előadásunkon.

 

… és ha nincs pénzem arra, hogy licitáljak?

A későbbiekben ismét lesz lehetőség arra, hogy olyan csoportok, akiknek nincs forrása a licitre, ingyenesen vegyenek részt programjainkon. Ehhez egy pályázati űrlapot kell kitöltenie, amelyben kérünk egy rövid motivációs szöveget. Ezzel a szöveggel fogunk megkeresni 2015 decemberében cégeket és magántámogatókat, hogy finanszírozzák egy-egy osztály részvételét előadásainkon.

 

Hogy működik a Bazár, ha licitálok?

Négy komplex színházi nevelési előadáson ajánlunk részvételi lehetőséget 2015. november és 2016. január között, az alábbi feltételekkel.

• Az előadásokra való jelentkezés és a licit határideje 2015. november 4, szerda, 16.00.

• Csak maradéktalanul kitöltött űrlappal érvényes a licit.

• A Nyitott Bazáron „vak” licit történik – azaz a licitáló az általa ajánlott összegről nem tudhatja, hogy az-e a legnagyobb. Ez csak a határidőt követő összesítés során derül ki.

• Minimum kikiáltási ár nincs - így akár 100 Ft-os ajánlat is nyerhet!

• Előadásainkon egy teljes osztállyal vagy állandó közösséggel tudunk dolgozni - csak az alkalom apropóján összegyűjtött csapatokat nem áll módunkban fogadni.

• Azok a licitálók, akik a NYITOTT BAZÁR keretében nem jutnak el előadásainkra, a következő Bazár keretében – amennyiben ez a kísérleti pályázati forma sikeres lesz – 10.000 Ft virtuális jóváírást kapnak, így ezzel az összeggel megnövelt licittel pályázhatnak legközelebb!

 

Hogy működik a Bazár, ha támogatott előadásra pályázok?

Négy komplex színházi nevelési előadáson ajánlunk részvételi lehetőséget 2016. február és június között, az alábbi feltételekkel.

• A támogatott előadásokra való jelentkezés határideje 2015. november 4, szerda, 16.00.

• Csak maradéktalanul kitöltött űrlappal érvényes a pályázat.

• Előadásainkon egy teljes osztállyal vagy állandó közösséggel tudunk dolgozni - csak az alkalom apropóján összegyűjtött csapatokat nem áll módunkban fogadni.

• A pályázati űrlap motivációs szöveg részét felhasználva keresünk meg 2016 decemberében cégeket és magántámogatókat, hogy finanszírozzák az osztály részvételét előadásainkon. Más adatot, szöveget nem használunk fel, nem adunk ki az osztályról illetve a pályázóról.

• Amennyiben sikeresen találunk támogatót, egyeztetünk az adott osztállyal a megpályázott előadás időpontjáról.

 

Mit vállalnak a győztes licitálók és a támogatást elnyerő pályázók?

• Tudomásul veszik, hogy az űrlap kitöltése foglalásnak minősül.

• GYŐZTES LICITÁLÓKÉNT az előadáson való részvétel előtt 3 nappal a licit összegét a Nyitott Kör Egyesület számlájára eljuttatja. Amennyiben a licit összege nem jelenik meg időben a számlán, a licitáló elveszíti az adott alkalmon való részvétel jogát!

• Az egyeztetett előadás alkalomra időben érkeznek, minimum a vállalt diák létszám 80%-val, illetve az intézményben fogadott előadás esetén biztosítják az egyeztetett időkeretet és teremfeltételeket.

• A résztvevő diákközösség egy vine jellegű videóban (max. 6 másodperc, részletesebben itt: https://digitalguideblog.wordpress.com/2015/03/17/elet-a-youtube-on-tul-vine/) véleményt fogalmaz meg a látott előadásról.

• A kísérő tanár egy maximum 500 karakteres, szöveges visszajelzést ad az előadáson tapasztaltakról.

• Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

 

 

süti beállítások módosítása