Kismama-kaland a debreceni színházban - 280 nap alatt a pocak körül

Kismama-kaland - 280 nap alatt a pocak körül címmel mutat be előadást a debreceni színház. Megélt és gyűjtött élménybeszámolók alapján írta és szerkesztette Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor.

 57 niki kismeret 2

 

Ajánló a darab elé:

 

Éled az életed, ha minden jól megy, boldogan. Hisz körülvesz számodra oly sok kedves ember: a szerető párod, család, barátok, jól megy a munka, bulizni jársz, építesz házat, jövőt, tervezel saját családot... Ám egyetlen teszt és két kicsi csík mégis megváltoztat mindent! Elindul egy „utazás”, és amíg pociból pocak lesz, kiderül, hogy eddig maximum nyolcszög volt az a bizonyos kereknek hitt Élet, mert teljes egésszé csak most, a Pocaklakóval válhat, aki ugyan még úton, de máris nagyon jelen van. Egy csoda készülődik ott bent. Egy kis lélek szülőket választott magának, és 9 hónapot ad a felkészülésre. 280 nap. Egyszerre tűnik kivárhatatlanul soknak és ijesztően kevésnek. 280 nap, amibe belesűrűsödik egy fél életnyi hányinger és uborka-fagyi-kombó, tengernyi boldogság és egy sivatagnyi kétség, nevetés, sírás, sírvanevetés - egy új élet alakul, és nem csak a pocakban... habár minden akörül forog.

 

Kutatások igazolják, hogy az embernek vannak emlékei magzati időből, a születés pedig egy életre meghatározó élmény lehet. Így a várandósság, a születésre való felkészülés az a téma, ami minden korosztályt érint és érdekel. Ezért ihlette ezt a frissen készülő előadást ez a roppant fontos és izgalmas időszak, melynek hétköznapi valóságáról talán méltatlanul kevés színpadi mű szól.

 

Most Krajcsi Nikolett (aki maga is épp várandós) mesél valós-idejű, megélt és összegyűjtött kismamaélményekről, mely mindenkinél más ugyan, mégis minden Kismama és Kispapa önmagára ismerhet az olykor mulatságos, olykor megható történetekben.

 

06 kismama kaland2 

 

Kismama- kaland - 280 nap alatt a pocak körül

Kismama:  Krajcsi Nikolett

Író-Rendező  Megélt és gyűjtött élménybeszámolók alapján írta és szerkesztette Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor

Bemutató előadás:  2015. november 06.

Az előadás időtartama kb. 60 perc.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása