A mumus - Gyermek-musical készül Nyíregyházán

Október 31-én a Móricz Zsigmond Színházban mutatják be Bornai Tibor és Rákos Péter gyermek-musicaljét, A mumust. Az előadás arra hivatott, hogy az egyébként általunk kieszelt riogatások hatására a gyermekeinkben kialakult félelmeket sok humorral, kedvességgel eloszlassa.

 "Mert tudjátok: nincsenek mumusok... És ami nincs, attól félni sem kell." – írja ajánlójában a Móricz Zsigmond Színház.

 

És aztán kiderül, de, igen vannak, egyesével érkeznek a gyerekszobába, hogy a birodalmukat felfaló Zsák ellen segítséget kérjenek, de félni tőlük tényleg nem kell.

 

mumus2

 

Bornai Tibor szerző 1994-ben így mesélt darabjáról a Napkeltében:
"Rákos Péter írta a darabot, én írtam a dalokat és a dalszövegeket. Manapság a gyerekek sok olyan filmet látnak a televízióban, ahol lőnek, felrobbannak autók, különböző, nyálkás és ronda szörnyek másznak elő mindenhonnan. Majd beülnek a színházba és megjelennek ugyanezek a mumusok. Én attól féltem, hogy majd kinevetik őket, hogy: csak egy kis szőrös kis dolog bukkant fel. De már a darab elején nagy csend és reszketés észlelhető a nézőtéren. Később az is kiderül, hogy nem kell félni, és a végén a gyerekek már a mumusoknak drukkolnak, tapsolnak, fölkiabálnak nekik. Fantasztikusak a reakciók."

 

mumus4

 

Az előadás rendezője, Bal József úgy véli: "Jó dolog körbejárni a hiedelmeket. Ez a kis történet talán arra döbbent rá, hogy amit nem ismerünk, arról szörnyű dolgokat feltételezünk de abban a pillanatban, hogy megismerjük, akár még a barátunk is lehet. A musical témája igazi unikum a gyerekeknek..." 

 

A gyermek-musicalt Bal József rendezésében, mások mellett Szabó Márta, Urmai Gábor, Bende Kinga, Horváth Viktor, Rák Zoltán, Gyuris Tibor, Horváth Sebestyén Sándor, Varga Balázs, Munkácsi Anita főszereplésével látható. A koreográfus Katona Gábor, a díszlet- és jelmeztervező Varsányi Anna.

 

süti beállítások módosítása