Becsületsértésért egymilliót fizet Novák Előd Alföldi Róbertnek

Becsületsértésért egymillió forintot kell fizessen Novák Előd jobbikos képviselő Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház korábbi igazgatójának – a jogerős ítéletről a politikus számolt be Facebook-oldalán.

 

„Egymillió forintot kell fizessek Alföldi Róbertnek egy friss és jogerős bírósági ítélet szerint, mert szegénynek megsértettem az érzékenységét, amikor a Nemzeti Színház éléről való távozását sürgettem mindhiába: a Fidesz-kormány tagjai sem mertek hátat fordítani neki. Addig jár a köcsög a kútra, míg el nem törik – az efféle kijelentéseimet (főként a Nemzeti Színháznál tartott Jobbik-tüntetésen elmondott beszédemet) sérelmezte a sorozatos színpadi provokációi ellenére” – magyarázta a döntés okát Novák Előd.

 

lfoldi

Fotó: INDEX

 

Mint írja, „benne van a tiszteletdíjamban egy-egy ilyen kártérítés”, ezért „ha nem is olcsón, de kimondhatom azt, amit mások nem mernek”.

 

Novák ugyanakkor abszurdnak tartja, hogy ugyanúgy fizetnie kell Alföldinek, mint Ungár Klárának, aki Kocsis Mátét, a VIII. kerület fideszes polgármesterét a Népszabadság internetes kiadásának adott nyilatkozatában „melegnek” nevezte.

 

Forrás: Magyar Nemzet, MTI, Facebook, Index

 

 

 

süti beállítások módosítása