Piaf 100 - Verses-zenés sanzonesttel emlékeznek Csákányi Eszterék

Milord, Himnusz a szerelemhez, Nem bánok semmit sem - néhány dal Edith Piaf dalai közül, amelyek jövő pénteken hangzanak el a Budapest Kongresszusi Központban. A verses-zenés sanzonesttel a világ egyik legnagyobb hatású énekesnője születésének 100. évfordulója előtt tisztelegnek.     

 
A koncerten közkedvelt Piaf-dalokkal és kevésbé ismert melódiákkal idézik fel az 1963-ban elhunyt, mindössze 47 évet élt legendás sanzonénekes drámai fordulatokkal teli életét, örömeit és bánatait, sikereit és kudarcait.
 
"Egy nő kiáll a színpadra, egyszerű fekete ruhában, kicsi és törékeny. Megszólal a zene és a francia dal a lélekig hatol. Csak a nekrológokból és tanulmányokból tudhatjuk meg, hogy magáról énekelt. Ő volt Edith Piaf" - írták a szervezők a programajánlóban.
 
 Edith Piaf 1950 Gaston Paris
 
Csákányi Eszter, Kútvölgyi Erzsébet, Kárász Eszter és Falusi Mariann e különleges hangú művésznek állít emléket november 13-án. A műsorban francia nyelven hangzik el - többek között - a Padam, Padam..., a Mon manége á moi, a Milord, a Johnny, valamint a La Valse de l'amour című szerzemény. Magyarul szólal meg a Rózsaszínű élet, a Harmonikás, a Himnusz a szerelemhez, az Uram, a Bravo a bohócnak és a Nem bánok semmit sem című dal. 
 
A duettek közül a Hulló falevelek/Autumn leaves (angolul és franciául), illetve a Mire jó a szerelem?/Á quoi ca sert l'amour? (magyarul és franciául) hangzik el. Utóbbi sanzont görög származású férjével, Théo Sarapóval énekelte, akihez 46 évesen, már nagybetegen ment feleségül.
 
A koncerten közreműködik Wagner-Puskás Péter (harmonika, zongora), Veér Csongor (hegedű), Nemes Janó (kalarinét, szaxofon, fuvola), Hudák Zsófia (nagybőgő) és Kovács Norbert (dob).
 
Forrás: MTI
 

 

süti beállítások módosítása