Romo Sapiens - Indul a dokumentarista színházi projekt Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a 2015/2016-os évad kezdetén indította útjára Romo Sapiens című dokumentarista színházi projektjét, melynek a megvalósulási helyszínei Románia és Németország, azaz Marosvásárhely, Kolozsvár, Bukarest és Berlin.

A projekt tematikája: a rasszizmus és a diszkrimináció romániai környezetben, valamint kiterjesztve Európára, a romák migrációjára. Az előadás rendezői Kincses Réka Berlinben élő filmrendező és Alina Nelega romániai drámaíró.


A szereposztás tagjai: Elena Purea, Alina Şerban, Zita Moldovan, Alexandru-Andrei Chiran, Dragoş Dumitru, Gina Henkel, Alexander Ebeert.

 

romo


A Romo Sapiens projekt létrehozatalában a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház partnerei voltak az Asociaţia Romo Sapiens-Rudy Moca egyesület, a Heimathafen Theater - Berlin, és a SüdOst Europa Kultur e.V intézet.


A Romo Sapiens előadás romániai országos premierjére – a Berlini előadásokat követően – 2015. november 6-án, pénteken 19.30-tól kerül sor Bukarestben az Odeon Színházban. A következő előadás ugyanott lesz november 7-én, szombaton 19.30-tól. Marosvásárhelyen a színház Parking (Underground) Termében lesz megtekinthető az előadás november 10-én, kedden és 11-én, szerdán 19.30-tól, míg Kolozsváron a Tranzit Házban november 13-án, pénteken és 14-én, szombaton 19.00 órától látható a Romo Sapiens.


A bukaresti előadásokra jegyek az Odeon Színház jegypénztárában vagy a online ide kattintva válthatók. A marosvásárhelyi előadásokra a színház jegypénztáraiban és a www.biletmaster.ro honlapon lehet jegyet vásárolni. Kolozsváron a Tranzit Házban árulnak jegyeket a Romo Sapiens előadásokra.


Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása