15 éves a Billy Elliot - Reklám készült a jubileumra

A világhírű divatmárkát, a Burberry-t a 15. születésnapját ünneplő Billy Elliot című film inspirálta egy reklám elkészítésére.

A kisfilmben mások mellett Elton John, Romeo Beckham, James Corden és Naomi Campbell is feltűnik.

 

A karácsonyra készült reklámban a film nyitó jelenetét gondolták újra, és úgy tűnik nem csak a Burberry rajongóknak tetszik...

 

 

A reklámot a londoni Regent Street-en, a Burberry üzletben láthatták először és szerepel benne az a Julie Waters is, aki 15 évvel ezelőtt Mrs. Wilkinsont alakította. A kampányhoz a fotókat Mario Testino készítette. A Billy Elliot-ot Magyarországon 2016 nyarán az Erkel Színházban, Szirtes Tamás rendezésében mutatják be, hamarosan az is kiderül, hogy a több fordulós castingon kik nyerhették el Billy szerepét.

 

burberry01

 

A 2000-ben készült Billy Elliot-ot a premier után azonnal a táncos filmek egyik legjobbjaként aposztrofálták.
Öt évvel később Elton John zeneszerző a mozifilm hatására írta meg az azonos című musicalt, melyet azóta több millióan láttak világszerte.

 

1984-et írunk. Billy Elliot 11 éves kisfiú, egy angliai bányászvárosban lakik. Édesanyja meghalt, apja és bátyja a sztrájkoló bányászok között harcol a jobb megélhetésért, egyre nehezebb körülmények között. Billy bokszedzésre jár, de egy nap tovább marad és belenéz a lányok balettórájába. Elvarázsolja a tánc. Vajon sok viszontagságon át Billy ki tud-e törni a nem éppen elfogadó közegből és sikerül-e megvalósítania az álmait?

 

Színház.hu, Burberry.com

 

süti beállítások módosítása