Shakespeare másképp - A Duda Éva Társulat beavató színházi programja

A Duda Éva Társulat / Movein Mission beavató színházi programja folytatódik, ezúttal egyetlen előadásra koncentrálva. Shakespeare halhatatlan műve, a Lear király kerül a fókuszba.

 Duda Eva Tarsulat beavato program 2

 

Premiert tartott a Movein Session

 

Október 18-án William Shakespeare Lear király című drámája nyomán a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház bemutatta Lear című produkcióját Szőcs Artur rendezésében, Csuzi Márton koreográfiájával.

 

Ezúttal az előadás ifjúsági változatát is megnézhetik a diákok, mely csak két alkalommal lesz látható az Átrium Film-Színház műsorán, elsőként november 20-án, 19 órakor.

 

Az előadás egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

 

Az előadásban részletek hallhatóak a Miskolci Nemzeti Színház 1981-es Lear király című darabjából, melyet Csiszár Imre rendezett. 

 

 

Az előadás érdekessége, hogy legendás színészek – Major Tamás, Gábor Miklós – hangján keresztül, a fizikai színház eszköztárával, izgalmas látványvilággal elevenedik meg a történet.

 

 

Az ifjúsági programról:

 

A program vezetője Gyevi-Bíró Eszter és Kámán Orsolya drámapedagógus.

 

Felépítés:
- Előfoglalkozás – osztályteremben – 90 perc
- Előadás megtekintése – helyszín: Átrium Film-Színház
- Utófoglalkozás – osztályteremben – 90 perc

 

Előadás időpontja:

November 20. 19:00

 

Várjuk középiskolás osztályok jelentkezését a programra!
Program ára: Előadás + 2 foglalkozás összesen: 1680Ft/fő (Pedagógusok számára ingyenes)
Korosztály: 15-18 éves korig

 

Jelentkezés: Czveiber Barbara (Tel.:06-30-247-0040, e- mail:barbara@evaduda.net)

 

Duda Eva Tarsulat beavato program 3

 

Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf

 

Koreográfus: Csuzi Márton

Rendező: Szőcs Artur

 

 

süti beállítások módosítása