Az amerikai nagykövetség támogatja a Gólem Színházat

A Gólem Színház Lionel Goldstein darabjának, a Halpern és Johnsonnak az ősbemutatójára kapott pályázati támogatást az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségétől.

Az elbírálás értelmében a darab összköltségének 10 százalékát, 2100 dollárt ítéltek meg a társulatnak.

 

Golem

 

A színház vezetőségének közlése szerint ebből a megkötött támogatási szerződés szerint a színdarab angolról magyarra történő fordításának, a próbaidőszakban a próbahelyszín bérleti díjának, illetve a fénytervező és világosító technikus munkájának költségeit tudják fedezni. A darabot a tervek szerint jövő nyáron mutatják be.


Mint azt Marcsa Barbarától, a teátrum menedzserétől megtudta a Magyar Nemzet, több év után először nem kapott támogatást a "minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek" 2015. évi működési támogatására kiírt pályázatán.

 

Az NKA tavaszi pályázati kiírásain viszont 800 ezer forintot ítéltek meg nekik a Dragomán György, Litkai Gergely, Lombos El Marci, Szabó Borbála, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Vinnai András által jegyzett Zskategória - Önfeledt zsidózás című revüre, illetve a Halpern és Johnson színpadra állítására, de ugyanennyit kaptak a repertoáron lévő előadások magyarországi forgalmazására is.

 

Forrás és információ: Magyar Nemzet

süti beállítások módosítása