Bécsben indít bérletet a soproni színház

Bécsben indít kamarabérletet a Soproni Petőfi Színház, az intézmény vezetése eközben köszönthette a 10.000. bérletváltót, valamint a két előadással vendégeskedő Zentai Magyar Kamaraszínházat.

 

Pataki András, a teátrum igazgatója sajtóbeszélgetésen jelentette be, hogy a bécsi Európa-Clubbal két éve megkötött együttműködési megállapodás keretében az Ausztriában élő magyar közösség tagjai már eddig is látogatták a színház bemutatóit, most viszont 200 bérlet megvásárlásával hozzájuk utazik a társulat három kamarabérletes előadással. A bor dicsérete, a Rejtő, megejtő és a Silentium- a csendtől a szóig produkciók a bécsi Collegium Hungaricumban láthatók majd.

 

sopron

Fotó: Torma Sándor

 

A direktor ezután örömmel közölte, hogy a színház 10.000. bérletváltója Máté Réka, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karának 21 éves hallgatója, akit személyesen köszöntött. A szerencsés bérletváltó elmondta, tavaly kapott ajándékba jegyet a SingSingSing II. produkcióra és annyira elnyerte a tetszését az előadás, hogy idén úgy határozott, állandó helyet szeretne a nézőtéren.


- A fertőrákosi barlangszínház megnyitásával új szereplővel bővült a helyi kulturális kínálat. Ennek tudatában különösen nagy eredmény, hogy az intézményünk a tavalyi 10.600-ról, idén 10.723-ra növelte a bérletes nézőinek számát. Az pedig kimondottan jó hír számunkra, hogy 144 egyetemista váltott bérletet hozzánk, s a jövőben különböző programok létrehozásával erősíthetjük a velük való minél szorosabb kapcsolatot – hangsúlyozta Pataki András, aki kiemelte, hogy a soproni és környékbeli oktatási intézmények vezetővel, pedagógusaival nagyon jó a kapcsolata a színháznak és ez fontos stratégia pontja annak a sikeres színháznevelési programnak is, amelyet a soproni teátrum az országban az elsők között vezetett be.


A sajtóbeszélgetésen Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója arra tért ki: történelmi pillanat a vajdasági magyar színjátszás történetében, hogy egy társulat két produkcióval is vendégeskedhet egy színházban bérletes rendszerben. Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című művét és Lázár Ervin A legkisebb boszorkány című zenés mesejátékát összesen 20-szor játszatják el a megkötött testvérszínházi megállapodás keretében. Az együttműködést továbbra is élővé kívánják tenni és minél több tartalommal szeretnék megtölteni.

 

 

Forrás: Színház.hu, Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása