Anyám könnyű kosztot ígért – Dés Mihály monokomédiája a Spinozában

Rendhagyó premiert tart a Spinoza.


A Spinoza ajánlója:

 

Egyáltalában nem ritkaság, hogy egy író saját prózai művét színpadra alkalmazza, és az is előfordul, hogy maga rendezi meg a darabját. De az már különlegességnek számít, hogy az előadás főszereplője is ő legyen. Pedig ezt teszi Dés Mihály, aki a 77 pesti recept. Gasztronómiai anyaregény c. nagysikerű könyvét (Corvina, 2014) dolgozta át színpadi monológgá.

 

desmihaly

 

Igaz, Déstől nem idegen a színészi pálya. Ugyan 1986 és 2009 között Barcelonában élt és újságíróként, lapkiadóként, egyetemi tanárként tevékenykedett, de több évtizedes kihagyás után a Spinozában mutatkozott be újra előadóként. Idén októberben stand up komédiásként lépett föl az Ez nem vicc! című one man showjával, amit most az Anyám könnyű kosztot ígért követ. 

 

A szerző monokomédiaként határozza meg darabját, de feltehetőleg csak azért teszi ezt, hogy ne kelljen monodrámát mondania. Valóban nem könnyű a műfaji besorolás, mert ez a darab egyszerre szeretetteljesen csipkelődő anyaportré, humoros családregény és cinikusan játékos történelmi tabló. 

 

Decemberi előadások: 2. szerda 19 óra és 9. szerda 19 óra

 

süti beállítások módosítása