D.E.E.P. Tánchétvége – Nyitott tánckurzust tart a KET

5 oktatóval és 5 különböző típusú táncórával vár minden táncolni, mozogni vágyót a Közép-Európa Táncszínház a D.E.E.P. novemberi tánckurzusán, a IV. Sissi Őszi Tánchét kísérő programjaként. 

November 20-22. közt a Jurányiban a KET táncművészein kívül a társulattal dolgozó tréningvezetők és koreográfusok tartanak órát.

Pénteken a 40 perces, ingyenes órákon bárki kipróbálhatja a különböző óratípusokat.

 

foto Bazso Zsombor

 

Táncórák és oktatók:

 

KUN ATTILA: Testképzés Cunningham alapokon


Attila 2013. óta a KET művészeti vezetője. A londoni Rambert Dance Company és a svájci Ballet Baselnél eltöltött évek során szerzett ismereteket használja és adja tovább kurzusán, ahol a fizikai állóképességet és a technikai tudást fejlesztve a test és a testet irányító szellem kapcsolata erősödik. 

Attila 12 éve tanít; a megszerzett (klasszikus és Cunningham) szakmai tudás esszenciáját fordítja át a mindennapi embereknek szánt órába. Célja a testkultúra fejlesztése, koordinált mozgás – azaz a tánc – által. Hiszen a tánc az egyetlen olyan mozgásforma, mely egyszerre hat a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt.
Az óra légzésgyakorlatokkal indul, majd a testrészekre koncentráló bemelegítő, illetve a térirányokra fölépített gyakorlatok következnek. Végül közös, interaktív játékkal zárul.

Attila örömmel látja a kezdőket is az órán!

 

MÁDI LÁSZLÓ : Én-ünk tánca*


Laci 2009-től a Közép-Európa Táncszínház táncművésze, a KET-Terminál 2013. programvezető oktatója. Laci a Terminál programjában már kipróbált sok föld és talaj közeli módszereket építi be az óráiba a kontakt- és föld technikák alkalmazásával. A résztvevők megtanulhatják, hogyan lehet a legkevesebb energiabefektetéssel földre kerülni és onnan fölállni, illetve az alapvető csúszásokat, földet érést, vetődést.
Az óra a megismerkedés után bemelegítéssel indul, majd a különböző föld technikák alkalmazása és gyakorlása után összeáll egy kombináció.
Az órát nem feltétlenül az intenzív fizikai igénybevétel jellemzi, inkább erősen asszociatív jellegű, ahol a mozdulatsorok képzetek, víziók mentén alakulnak.
Az órára ajánlott zokni és hosszú ruházat, amely nem hagy csupaszon bőrfelületet.
*: kortárstánc alapismeret ajánlott

 

HORVÁTH ADRI:  Kortárs akrobatika

 

Adri 2009 óta dolgozik a Közép-Európa Táncszínház táncművészeként. 2015 júniusában diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán táncos és próbavezető szakon. Adri a showtánc-versenyek világában – ahol korábban 8 világbajnoki címet nyert - sokféle táncstílussal ismerkedett meg, többek között balettel, modern tánccal, hip-hoppal, később az akrobatika világába is belekóstolt.

Óráin az akrobatikusabb showtánc elemek modern/kortárs technikákkal való ötvözetével találkozhattok, ami által egészen új mozgásforma kipróbálására nyílhat lehetőség. Az akrobatikából kiindulva olyan utakat keres, ami alkalmazható a táncban. A résztvevők saját határaikat feszegetve fejlődnek, ki-ki egyéni tempójában.
Az óra az alapoktól épül fel; hogy pontosan milyen elemekből (gurulások, kézenállás, bukfenc), az mindig az adott csoporttól függ. Bemelegítés után az akrobatikus elemek gyakorlása következik, majd kombináció tanulással fejeződik be az óra. Ezt nyújtás, levezetés és relaxáció követi. Adri várja a teljesen kezdőket is az órára. Ajánlott öltözet: hosszú nadrág.

 

HALÁSZ GÁBOR: Kortárstánc*

 

Az óra fő témái a stabilitás, mobilitás, gyorsaság és a mozdulatok energiáinak praktikus használata.
A földmunkában és az álló gyakorlatokban egyaránt törekszik a körívek mentén vezetett lendületek újra felhasználása, amik hatékonyan megkönnyítik az egyébként fizikális gyakorlatok helyes kivitelezését. 
Az óra előkészítésének egy része harcművészetekből kiemelt gyakorlatok kombinációja, 
amik a stabilitás és az állóképesség fejlesztésére szolgálnak. Ezek mellett nagy hangsúlyt helyez a természetes, mondhatni ösztönös reakciók tudatos szintre emelésére, amivel a táncos kreatív helyzetmegoldó képességét, illetve improvizációs készségét is fejlesztheti. "
*: kortárstánc alapismeret ajánlott

Halász Gábornak (Fülöp Viktor-ösztöndíjas) egészen tizenkilenc éves koráig a tánc hobbiszerűen volt jelen az életében. Professzionális tanulmányait 2005-ben kezdte meg a Budapest Kortárstánc Főiskolán.

2007-től a „Dance Apprantice Network Accros Europe - D.A.N.C.E II.” ösztöndíj-program résztvevője, majd 2009-től öt évig a Ballet National De Marseille tagja, ahol saját koreográfusi munkái is bekerültek a repertoárba.

2014 decemberétől szabadúszó koreográfus. A KET IKF 2015 pályázatának egyik nyerteseként júniusban mutatta be A 8ak című demonstrációját.

 

HORVÁTH ADRIENNE: Pilates

 A Pilates gyakorlatok kíméletesen  erősítenek es nyújtanak egyszerre, korra és nemre való tekintet nélkül végezhetők eszközökkel, géppel vagy anélkül. A Pilates bármely sportág vagy a tánc hatékony kiegészítője lehet, hiszen a táncos ezzel a módszerrel rugalmasabb, feszesebb, sérülésmentesebb lehet. Adrienne balettművészként lett szerelmese a módszernek, amit azóta oktatóként ad tovább táncnövendékeknek és a mozogni vágyó érdeklődőknek egyaránt.

Joseph Pilates, a pilates kifejlesztőjének mottója : „10 alkalom után érzed, 20 alkalom után látod a különbséget, 30 alkalom után pedig új tested lesz."

Az órára hozz magaddal jógaszőnyeget vagy törölközőt!

Horváth Adrienne balettművész, több mint 25 évet táncolt az Operaház színpadán. A Pilates 10 évvel ezelőtt vált a mindennapjai részévé, mely mozgástechnika nemcsak a munkáját tette könnyebbé és eredményesebbé, de a hétköznapjainak is meghatározó része mind a mai napig.
 Adrienne már megjelenésével is közvetíti azt az életszemléletet és mozgáskultúrát, mely bárki életét kellemesebbé teheti.
Tanít a Táncművészeti Főiskolán, a KET-ben, de egyéni és csoportos órákat is tart, ahol az évek alatt megszerzett tapasztalatával a Pilatest bárki számára szerethetővé és élvezhetővé tudja tenni.

 

DEEP nyitott tanckurzus

 

Órarend:

November 20. Péntek
40 perces ingyenes órák
13.45 Kun Attila: Testképzés Cunningham alapokon
14.30 Horváth Adri: Kortárs akrobatika
15.15 Mádi László: Én-ünk tánca
16.00 Halász Gábor: Kortárstánc
16.45 Horváth Adrienne: Pilates

November 21-22.
10.00-11.15 Kun Attila: Testképzés Cunningham alapokon
11.30-12.45 Horváth Adri: Kortárs akrobatika
ebédszünet
13.45-15.00 Horváth Adrienne: Pilates
15.15-16.30 Mádi László: Én-ünk tánca*
16.45-18.00 Halász Gábor: Kortárstánc*

*: Kortárstánc alapismeret ajánlott

 

Óradíjak:
A pénteki próbaórák ingyenesek és regisztrációhoz kötöttek.
Szombat és vasárnap: 3000 Ft/óra

Kedvezmények:
Minimum 2 órától: 2500 Ft/óra
SŐT7 színházjeggyel, 
diákigazolvánnyal 
vagy min. 4 óra látogatásától: 2000 Ft/óra

Regisztráció: Meszes Timi, meszestimi@cedt.hu, +36 20 354 9990

 

 

 

süti beállítások módosítása