Sok hűhó semmiért a Centrálban - Pokorny Liával és Schmied Zoltánnal

Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabját mutatja be december 5-én a Centrál Színház!

BENEDEK: Nem szeretsz engem?

BEATRICE: Nem én, ha nincs okom.

BEATRICE: S te szeretsz engem?

BENEDEK: Nem én, ha nincs okom.

                                                           

A Centrál Színház ajánlója szerint ez az a komédia, amelyben Shakespeare föltalálta a bulvárt és a pletykalapokat.

 

A szicíliai Messinában játszódó történetben a Leonátó házban élő fialatal nők alig várják már a háborúból győztesként visszatérő katonákat, hiszen szerelemről, férjhezmenésről álmodoznak. Minden a legjobban alakulhatna, ha nem nehezítenék meg maguknak az életet. Örülhetnének a fiatalok, házasodhatnának, szerelmeskedhetnének, ám ehelyett azzal foglalkoznak, ki mit mond róluk, ki mit pletykál. Mindenki azonnal elhisz mindent, és feltupírozva adja tovább.

 

sokhuho FBheaderOK v2

 

Aki volt már szerelmes és közben félt, hogy átverik, aki házasságra vágyott, de mégis aggódott a várható bonyodalmaktól, az tudja csak igazán miért ez Shakespeare leggonoszabb komédiája. Nevetségesek vagyunk, amikor párkapcsol​a​tban próbálunk meg élni. Amennyire vágyunk a másikra, annyira félünk is tőle. A vérünk, az akaratunk hajt minket előre. Van aki pénzt, van aki hatalmat és van, aki boldogságot remél a szerelemtől. Na, de mi a boldogság? 

Kinek, mi.  

 

Az okos nők és eszes férfiak gyanakodva méregetik egymást, és nem hisznek az ösztöneiknek. A naiv szerelmesek nem merik elhinni, hogy a dolgok néha pofonegyszerűek, ezért halálra bonyolítanak mindent. Közben kavarodnak a pletykák, a rosszindulat és az ármány, de mindig akad valaki, aki összebogozza, és van, aki kisimítja szálakat. Persze csak akkor, ha az érdeke úgy kívánja. Végül mégis minden nagy dolog a helyére kerül, a szó mindenféle értelmében.

 

Főszereplők: Pokorny Lia, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Ágoston Katalin, Rada Bálint, Magyar Attila

Rendező: Puskás Tamás

Bemutató: 2015. december 5., Centrál Színház

 

süti beállítások módosítása