100 éves a Csárdáskirálynő! - Veszprémben is ünnepelnek

Idén száz éve annak, hogy bemutatták Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A jubileum alkalmából november 17-én a székesfehérvári Vörösmarty Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a Veszprémi Petőfi Színház is operett műsorral ünnepli a születésnapot.

Az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve Lengyelországon át Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a népszerű melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok...

 

Operett műsor és közös éneklés is lesz


A székesfehérvári Vörösmarty Színház november 20-án egy rendhagyó színházi estével ünnepel. Emellett azonban egy különleges születésnapi ajándékkal is szeretné köszönteni a százéves Csárdáskirálynőt: november 17-én 17 órára meghirdetett egy közös éneklést az érdeklődők számára, amely a város Főterén lesz az Országalmánál.

 

kalman01

 

Cél, hogy minél többen együtt köszönthessük a százéves Csárdáskirálynőt

 

A Vörösmarty Színház vezetése és az ötletgazda, Keller János, a színház társulatának művésze, úgy érzi, hogy ez túlmutat Székesfehérvár határain. Ezért meghívjuk a Kárpát-medence összes települését, annak valamennyi lakóját, hogy énekeljenek velünk, énekeljünk együtt. Ki-ki a saját településén szervezze meg az eseményt, november 17-én, 17 órára. Csendüljön fel a Hajmási Péter, Hajmási Pál, ezer és tízezer hangon szálljon a magasba Kálmán Imre halhatatlan melódiája. 

Együttműködik velünk a Magyar Televízió és a Nemzeti Művelődési Intézet.
Célunk, hogy minél többen együtt köszönthessük a százéves Csárdáskirálynőt!

 

veszpremcsardas

 

Egyre többen csatlakoznak

 

Az eseményhez eddig csatlakozott Veszprém, Miskolc, Rákóczifalva, Zámoly, Györköny, Emőd, Szentkirályszabadja, Abony, Tiszaörs, Fertőszentmiklós, Csobánka, Tiszafüred, Tác és Nick. 


Veszprémben Halas Adelaida vezetésével a veszprémi teátrum színművészei egy operett műsorral kedveskednek a nézőknek, valamint közös éneklésre invitálják az érdeklődőket. Kedden délután 16.45 perckor várják a közönséget a Veszprémi Petőfi Színházba, hogy 17 órakor minél többen dalolják együtt a színészekkel az ismert dalokat.

 

 

Forrás: székesfehérvári Vörösmarty Színház, Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása