Premiert tart a Kerekasztal Kárpáti István és Kárpáti Péter rendezésében

November 26-án bemutatót tart a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kéksziget című új komplex színházi nevelési előadásából.

kerekasztal
Kékszigetről

 

Egy család egy kis lakásban. Anya és két gyerek; a 14 éves Julcsi és a 27 éves Kristóf. Nem is, mert valójában három. Csak Petra, a középső már elköltözött. Tulajdonképpen lehetne négy is, mert Janka, Kristóf barátnője viszont ott él velük. Meg valahol apa is van. Csak nem itt. A nagymama meg fölöttük lakik. Éldegélnek, míg Julcsi meg nem nyer egy pályázatot a meséjével és a hozzá készített rajzaival. Két hétre elutazhat egy nemzetközi táborba. Ettől aztán felborulnak a „békés” mindennapok.

 

13-15 éveseknek szóló történetünk középpontjában a kommunikációs akadályok állnak. A résztvevőkkel közösen derítjük fel, hogy mi akadályoz bennünket abban, hogy szót értsünk egymással? Hogyan lehet leküzdeni ezeket az akadályokat? Milyen stratégiákat tudunk alkalmazni? Mit jelent ragaszkodni egy stratégiához és mit jelent feladni azt? 

 

Kéksziget különlegessége, hogy benne a színház és az interakció komplex egységet alkotnak, egy dramaturgiai ívre vannak felfűzve, egymás nélkül értelmezhetetlenek. A résztvevők azáltal, hogy szerepbe lépnek, megélt tudást szereznek a program által középpontba állított problémakörről.

 

Az előadás létrehozását és játszását a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. Stratégiai partner a Marczibányi Téri Művelődési Központ és a Stúdió K Színház. 

 

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központról

 

Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésük olyan színházi előadások megvalósítása, melyek interaktív módon, a drámapedagógia eszköztárát is használva vetnek fel olyan társadalmi és erkölcsi kérdéseket, amelyek életkortól függetlenül mindenki számára érdekesek. Előadásaik során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Munkájuk a különböző színházi formák és pedagógiai módszerek kölcsönhatására épül. Fontos számukra, hogy a színházi élményből senki ne maradjon ki. Közép- és általános iskolai osztályok részére előadásainkat díjtalanul tudjuk biztosítani. 

 

A társulatról bővebb információt itt talál: www.kerekasztalszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása