Fesztivállal ünnepel a 10 éves M Studio

Fennállásának 10 éves évfordulóját ünnepli idén az M Studio. Ennek alkalmából rendezik meg a flow fesztivált november 27 – december 1. között, amelynek keretén belül a Frenák Pál Társulat, Fehér Ferenc illetve Horváth Csaba és a Forte Társulat is Sepsiszentgyörgyre látogat.

 

Az ötnapos fesztivált az M Studio történetének két meghatározó előadása keretezi: november 27-én az Uray Péter rendezésében készült Romeo&Julia c. produkciót, december 1-jén pedig a Fehér Ferenc által rendezett Személyazonosságot mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.


A flow fesztiválon továbbá a kortárs európai színházművészet négy formateremtő, a mozgásszínház műfajának különböző irányzatait képviselő produkciója lesz látható. November 28-án a Frenák Pál Társulat legújabb, Birdie c. előadását mutatja be 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.

 

Compagnie Pal Frenak Birdie Gyorgy Jokuti 063 

Frenák Pál Társulat: Birdie (fotó: Jókúti György)

 

A fesztivál meghívottja továbbá a Forte Társulat, a Horváth Csaba által rendezett, Agota Kristof A nagy füzet c. regénye alapján készült azonos című előadás november 28-án, 19 órától lesz látható, ugyancsak a színház nagytermében.

 

Fehér Ferenc az M Studio visszatérő vendége, a flow fesztiválon két előadását is bemutatja: november 29-én, 17 órától a Tao Te, november 30-án, 19 órától pedig a legújabb, Helló, Zombi! c. produkciókat lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. Az előadások után közönségtalálkozókra is sor kerül a Tamási Áron Színház büféjében.

 

flow:


A flow jelentéstartalma a víz mozgását ragadja meg, áramlást, hömpölygést, sodrást, hullámzást jelent. Az M Studio színházi formanyelvét alapvetően a mozgás határozza meg. A kísérletező társulat sajátos nyelven beszél a világról és a folyamatos újdonságkeresés jellemzi. Előadásai a romániai színházi törekvésekben úttörőnek számítanak, a fizikai színház, a kortárs tánc, a költői színház, a vizualitás és a próza határán teremti meg a maga sajátos műfaját. A társulat 10 éves évfordulójára szervezett fesztivál neve ezt a dinamizmust, folyamatos újdonságkeresést, műfajok közötti határelmosódást ragadja meg.

 

 flow plakat web

 

 

 

10 éves az M Studio:

 

Az M Studio Mozgásszínházat 2005-ben Uray Péter alapította Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció 2010-től a Tamási Áron Színház berkeiben működik.


Az M Studio Románia egyetlen hivatásos mozgásszínháza, a társulat olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegetve, a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni.


A kontakttánc, a mozgásművészet és a fizikai színház különböző elemeivel dolgozó társulat új megvilágításba helyezte, Romániában jobbára ismeretlen színházi nyelvre ültette át a magyar, a román és a világirodalom több klasszikus drámáját. A kísérletező társulat repertoárja évadról évadra új színekkel gazdagodik, az irodalmi művek nyomán színpadra vitt előadások mellett születtek sajátosan posztdramatikus mozgásszínházi produkciók is, melyeket tematikus műhelymunkákon hozott létre a társulat.

 

 MStudio Szemelyazonossag fotoBarabasZsolt 01

 M Studio: Szeméyazonosság (fotó: Barabás Zsolt)

 

Jegyvásárlás:

 

Jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: a nagytermi előadásokra 20 lej a teljes árú, 15 lej a kedvezményes jegy, stúdióelőadásokra 30 lej a teljes árú jegy, 20 lej a kedvezményes. A Romeo&Julia, valamint a Személyazonosság c. előadásokra érvényesek a standard jegyárak és a Tamási Áron Színház Ábel bérletei. A részletes program az M Studio honlapján, a www.m-studio.ro oldalon olvasható.

 

 

 

süti beállítások módosítása